Oostendse politie vat inbreker na tip van buurtbewoner

© JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

In de Gerststraat in Oostende werd vrijdagmorgen een man gevat tijdens een inbraak nadat een buurtbewoner de politie had getipt. In dezelfde wijk werd ook nog in een vrachtwagen ingebroken.

Omstreeks 11.15 uur had een buurtbewoner een man opgemerkt die aan het inbreken was in een woning. Daarop verwittigde hij meteen de politie. “Alle patrouilles snelden meteen ter plaatse en konden een man aantreffen in een studio van de kelderverdieping van een gebouw in de Gerststraat“, vertelt commissaris Kris Allary van de Oostendse politie. “Het ging om een 35-jarige man met verblijfplaats in Oostende. De man had er inderdaad ingebroken en werd opgepakt.” De man werd ter beschikking gesteld van het parket. De onderzoeksrechter zal verder beslissen wat er met de man zal gebeuren.

Iets verderop, in de Blauwkasteelstraat, werd even later ook melding gemaakt van een inbraak in een geparkeerde vrachtwagen. Uit de bestuurderscabine werden een portefeuille en sigaretten gestolen. Of het om dezelfde dader gaat is niet bekend.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier