Oostendse politie pakt twee illegalen op na diefstal: een dreigt zichzelf de keel over te snijden

De illegalen maakten amok voor het politiekantoor in Oostende. © foto JRO
Redactie KW

In Oostende pakte de politie tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag twee illegalen op nadat ze amok maakten ter hoogte van het politiecommissariaat. De twee werden eerder in de avond opgepakt met twee splinternieuwe gestolen jassen.

Inspecteurs van de Oostendse politie hielden twee twintigers staande nadat er een vermoeden was dat beide mannen illegaal in het land verbleven. “We onderwierpen het duo aan een controle en het vermoeden van onze inspecteurs bleek te kloppen”, vertelt commissaris Kris Allary van de Oostendse politie.

“De twee mannen van Algerijnse afkomst beschikten niet over de nodige documenten. Het viel onze diensten op dat beiden jassen droegen die er nieuw uit zagen. Nadat onze inspecteurs vroegen waar ze de jassen hadden gekocht, bevestigden ze beiden dat de jassen eerder werden gestolen.” De politie nam de jassen in beslag en nam de twintigers mee naar het commissariaat. Daar werden ze voorzien van andere kledij.

Amok op straat

Na raadpleging van de Dienst Vreemdelingenzaken mochten beiden terug beschikken. Daarbij kreeg een van hen het bevel om onmiddellijk het grondgebied te verlaten. “De betrokkenen waren duidelijk misnoegd over het feit dat we de jassen in beslag hadden genomen en maakten daarom amok voor het politiebureel. Een van hen nam daarbij een fles uit een vuilnisbak en dreigde ermee zichzelf de keel over te snijden. Ook voorbijgangers werden door hen lastig gevallen. Om de openbare orde te herstellen drong een nieuwe bestuurlijke opsluiting zich op. De twee werden overmeesterd en vervolgens opnieuw opgesloten.”

Opnieuw werd de Dienst Vreemdelingenzaken gecontacteerd, maar voorlopig werd nog geen beslissing genomen. De twee blijven voorlopig nog in hechtenis.

(JRO/ foto JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier