Vrijdagavond omstreeks 18.50 uur verliet de receptioniste van een hotel op de Groentenmarkt in het Oostendse stadscentrum even de receptie. Tijdens haar afwezigheid werden drie zakjes met geld gestolen uit de openstaande kluis. In totaal werd zo 850 euro aan cash geld gestolen. De politie onderzoekt de feiten en stelde een proces-verbaal op.

Om 22.30 uur werd de politie opgeroepen naar de spoedafdeling van het AZ Damiaan ziekenhuis. Een 59-jarige man uit Oostende zorgde er voor moeilijkheden bij het verplegend personeel op de spoedafdeling. Bij tussenkomst van de politie is de man voor geen rede vatbaar. Daarop wordt de man overgebracht naar het commissariaat waar hij bestuurlijk wordt opgesloten voor openbare dronkenschap.

Amper een uur later krijgt de politie opnieuw een melding. Een 41-jarige man uit Nieuwpoort liep er doodleuk op de tramsporen in de Koningin Astridlaan. Daarbij viel hij ook nog eens de weggebruikers lastig. De man is duidelijk boven zijn theewater. Aangezien de man een gevaar vormt voor zichzelf en anderen besluit de politie om de man mee te nemen en op te sluiten voor openbare dronkenschap.

Om 0.15 uur is het opnieuw prijs. Op het Leopold I-plein ontstaat er een vechtpartij tussen vier personen. Daarbij komt een patrouille tussen. Een 29-jarige vrouw uit Bredene is voor geen rede vatbaar en wordt meegenomen naar het commissariaat. Daar wordt ze bestuurlijk opgesloten in kader van openbare dronkenschap. Bij het fouilleren van de vrouw worden ook nog eens een hoeveelheid marihuana en speed aangetroffen. De politie stelde een proces-verbaal op.

Amper een uur later merkt de politie een zwalpend voertuig op in de Antwerpenstraat. De bestuurder wordt aan een controle onderworpen en daaruit blijkt dat een 24-jarige man uit Oostkamp teveel gedronken heeft. Zijn rijbewijs wordt zes uut ingehouden en er werd een proces-verbaal opgesteld.

In de Brigantijnenstraat werd kort voor 2 uur vastgesteld dat er werd ingebroken in twee appartementen. De bewoners waren op dat moment op reis. Er werden in beide appartementen tal van juwelen gestolen. Het labo van de Federale politie kwam ter plaatse om een sporenonderzoek uit te voeren. De politie stelde een proces-verbaal op.

In het Balspelpad werd er bijstand gevraagd van de politie wegens nachtlawaai. Rond 2.15 uur treft de politie er twee mannen aan die voor lawaaioverlast zorgen. De mannen zijn duidelijk onder invloed van alcohol, maar zijn niet in staat van openbare dronkenschap. Tijdens de interventie haalt een van de twee mannen uit naar een politie-inspecteur en raakt de inspecteur in het gezicht. De inspecteur raakte daarbij licht gekwetst. De man werd aangehouden en er werd een proces-verbaal opgesteld.

De rust in Oostende leek weergekeerd tot iets over 5 uur opnieuw een oproep binnen komt. Een drietal mannen zorgden voor problemen in de Vooruitgangstraat. De toegesnelde patrouille kan de mannen identificeren en hen wegsturen. Toch blijven ze voor overlast zorgen. De politie pakte een man op en sloot hem op voor verstoring van de openbare orde. Eén van de drie mannen beschadigde ook nog eens een voertuig. De politie stelde een proces-verbaal op wegens vandalisme.

(JRO)