Op 19 januari 2018 ging de bal aan het rollen na een controle door de RSZ. Er kwamen enkele inbreuken aan het licht die wezen in de richting van zwartwerk. Zo was een werknemer niet correct via Dimona gemeld bij de RSZ. Volgens het arbeidsauditoraat gebruikt Koenraad D. steeds dezelfde methode. "Hij richt enkele vennootschapjes op, om die dan snel weer te dumpen", aldus Jeroen Lorré. De arbeidsauditeur merkte ook nog op dat de beklaagde absoluut niet meewerkte met het onderzoek. "Wie niet horen wil, moet voelen", verklaarde hij zijn strenge vordering.

De Oostendenaar was immers niet aan zijn proefstuk toe. Op 14 juni 2017 werd hij nog veroordeeld tot één jaar gevangenisstraf, waarvan de helft met uitstel. Ook in dat dossier was sprake van meerdere inbreuken op de sociale wetgeving. Tegelijk stond hij toen terecht voor valsheid in geschrifte, omdat hij de blanco controlekaarten van zijn zoon ondertekende. Op die manier bleef die een werkloosheidsuitkering krijgen, terwijl hij eigenlijk in Denemarken negen jaar cel uitzat voor de invoer van amfetamines. Koenraad D. legde zich niet neer bij die veroordeling, waardoor de zaak momenteel nog hangende is voor het Gentse hof van beroep.

De rechter volgde in het vonnis de vordering van de arbeidsauditeur. "Dergelijk malafide gedrag vormt een verstoring van de markt en de eerlijke concurrentie", klonk het in het vonnis.

(belga)

Op 19 januari 2018 ging de bal aan het rollen na een controle door de RSZ. Er kwamen enkele inbreuken aan het licht die wezen in de richting van zwartwerk. Zo was een werknemer niet correct via Dimona gemeld bij de RSZ. Volgens het arbeidsauditoraat gebruikt Koenraad D. steeds dezelfde methode. "Hij richt enkele vennootschapjes op, om die dan snel weer te dumpen", aldus Jeroen Lorré. De arbeidsauditeur merkte ook nog op dat de beklaagde absoluut niet meewerkte met het onderzoek. "Wie niet horen wil, moet voelen", verklaarde hij zijn strenge vordering.De Oostendenaar was immers niet aan zijn proefstuk toe. Op 14 juni 2017 werd hij nog veroordeeld tot één jaar gevangenisstraf, waarvan de helft met uitstel. Ook in dat dossier was sprake van meerdere inbreuken op de sociale wetgeving. Tegelijk stond hij toen terecht voor valsheid in geschrifte, omdat hij de blanco controlekaarten van zijn zoon ondertekende. Op die manier bleef die een werkloosheidsuitkering krijgen, terwijl hij eigenlijk in Denemarken negen jaar cel uitzat voor de invoer van amfetamines. Koenraad D. legde zich niet neer bij die veroordeling, waardoor de zaak momenteel nog hangende is voor het Gentse hof van beroep.De rechter volgde in het vonnis de vordering van de arbeidsauditeur. "Dergelijk malafide gedrag vormt een verstoring van de markt en de eerlijke concurrentie", klonk het in het vonnis.(belga)