Oostendse heroïnedealer die herviel na fatale overdosis vriendin krijgt vier jaar cel

© Getty Images
Redactie KW

Een 53-jarige Oostendenaar heeft vier jaar effectieve celstraf gekregen voor grootschalige heroïnehandel. Na de fatale overdosis van een vriendin kreeg John G. al eens vier jaar voorwaardelijk, maar meteen na zijn vrijlating begon hij weer te dealen.

Op 28 juni 2017 bezweek een 30-jarige vrouw aan een overdosis heroïne in het appartement van haar vriend John G. in de Adolf Buylstraat in Oostende. De 53-jarige drugsdealer wachtte een volledige dag om de hulpdiensten te verwittigen. De Oostendenaar werd in de boeien geslagen en kreeg in maart vorig jaar vier jaar voorwaardelijke celstraf. Maar bijna meteen na zijn voorwaardelijke invrijheidstelling hervatte G. zijn drugshandel.

Volgens de procureur zou G. ruim twee kilogram van het verslavende spul aan de man hebben gebracht. De drugs kocht hij samen met zijn partner Katja W. (47) uit Gistel aan in Rotterdam. De rechter legde G. maandag vier jaar effectieve celstraf op. De rechter verklaarde ook 10.000 euro winsten verbeurd. Katja W. kreeg 20 maanden voorwaardelijk. Terwijl John G. in de cel zat, nam zijn 35-jarige dochter Gaëlle zijn speedhandel over. Zij zou 49 kilogram hebben verkocht en kreeg hiervoor vier jaar voorwaardelijke celstraf opgelegd. Ze zag ook 20.000 euro verbeurd verklaard.

Nog tien anderen moesten zich voor de Brugse strafrechtbank verantwoorden voor hun aandeel in de handel. Zo runde de 44-jarige Claude D. uit Oostende volgens het openbaar ministerie een ware “drugssupermarkt” waar hij cannabis, heroïne, MDMA en liefst 84 kilogram speed verkocht. Hij riskeerde drie jaar cel en een verbeurdverklaring van liefst 543.000 euro. Maar de rechter hield het op 37 maanden cel en een verbeurdverklaring van 125.000 euro. De overige beklaagden werkten als subdealers of stelden hun woning ter beschikking van de handel. Zij kregen straffen opgelegd tussen vijftien maanden voorwaardelijk en 37 maanden effectief.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier