https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Oostendse drugsdealers kijken aan tegen riante verbeurdverklaring

Redactie KW

Twee Algerijnen moeten zich voor de strafrechter in Brugge verantwoorden voor grootschalige drugshandel. Volgens het Openbaar Ministerie brachten Mohamed K. en Hamza R. op anderhalf jaar tijd liefst acht kilogram cocaïne en 4,8 kilogram cannabis aan de man in Oostende. Goed voor een totale omzet van 448.000 euro.

De politie viel begin mei vorig jaar binnen in het appartement van het duo op de Zeedijk in Oostende en trof er 197 gram cannabis, 160 gram cocaïne, valse Franse identiteitskaarten en een som geld aan. Het gerecht was de twee op het spoor gekomen door onderzoek op de gsm van de Zandvoordse taxichauffeur B.D., die als koerier voor hen gewerkt zou hebben.

B.D. zit samen met nog een tweede koerier, G.V., mee in de beklaagdenbank. De procureur vroeg voor alle beklaagden een effectieve celstraf en de verbeurdverklaring van de geschatte omzet. De Zandvoordse taxichauffeur ontkende dat hij drugs rondvoerde. “Hij vervoerde wel af en toe iemand van zijn drugscontacten”, aldus zijn advocaat Joris Van Maele. De uitspraak volgt op 18 maart.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.