Oostendse agressieveling die agenten toetakelde en bedreigde krijgt jaar cel

(iStock)
Redactie KW

Een 32-jarige Oostendenaar heeft in de Brugse rechtbank een jaar effectieve celstraf gekregen voor vijf vechtpartijen en zeven feiten van weerspannigheid.

Tussen juli 2016 en februari 2019 raakte Vincent F. keer op keer betrokken bij vechtpartijen in Oostende. Telkens de politie tussenbeide kwam richtte hij zijn agressie tot de agenten. “Hij bedreigde de agenten en hun familie met de dood“, stelde de procureur tijdens het proces. “Hij ging ook agenten fysiek te lijf. De beklaagde heeft geen enkele aanleiding nodig om mensen aan te vallen.”

Bij een incident op 30 september 2016 op het voetpad voor de Oostendse club Black Pearl sloeg F. zelfs een man halfdood. Het slachtoffer lag toen twintig dagen in het ziekenhuis. “De beklaagde kreeg uiteindelijk zelfs een verbod opgelegd om zich in de Oostendse uitgaansbuurt te begeven”, aldus nog de procureur. Vincent F. kwam zich zonder advocaat verantwoorden. “Ze schonden telkens mijn mensenrechten. De politie sloeg mij als een hond”, probeerde hij de schuld van zich af te schuiven. Maar de rechter ging maandag niet mee in zijn versie van de feiten. Twaalf slachtoffers, onder wie heel wat agenten, kregen een schadevergoeding toegekend.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier