Omstanders verwittigden de politie, maar toen die ter plekke kwam was V. alweer verdwenen. Niet veel later dook de man op in een krantenwinkel. Opnieuw haalde hij zijn tomahawk boven. De politie snelde ter plaatse en pakte de man op. Die weigerde echter afstand te doen van zijn strijdbijl. "Ik heb indianenbloed in mijn aderen stromen en ben verre familie van Geronimo (legendarische leider van de Apache-stam, red.)", riep hij.

In het politiekantoor wist V. niet meer wat er juist gebeurd was. De man verkeerde vermoedelijk onder invloed van alcohol of drugs. Hij stuurde zijn kat naar de rechtbank.

(AFr)

Omstanders verwittigden de politie, maar toen die ter plekke kwam was V. alweer verdwenen. Niet veel later dook de man op in een krantenwinkel. Opnieuw haalde hij zijn tomahawk boven. De politie snelde ter plaatse en pakte de man op. Die weigerde echter afstand te doen van zijn strijdbijl. "Ik heb indianenbloed in mijn aderen stromen en ben verre familie van Geronimo (legendarische leider van de Apache-stam, red.)", riep hij. In het politiekantoor wist V. niet meer wat er juist gebeurd was. De man verkeerde vermoedelijk onder invloed van alcohol of drugs. Hij stuurde zijn kat naar de rechtbank. (AFr)