Oostendenaar vrijgesproken voor overdosis speed bij vriendin

Redactie KW

Een 27-jarige Oostendenaar is door de Brugse correctionele rechtbank vrijgesproken voor zijn aandeel in de dood van een vriendin. Volgens de rechter staat het niet vast dat Nick Z. de fatale dosis speed leverde. Hij werd wel tot 12 maanden voorwaardelijk veroordeeld voor zijn eigen speedgebruik.

Alexandra V. kwam in de nacht van 2 op 3 oktober 2014 in Oostende om het leven in de woning van de verdachte. Het toxicologisch onderzoek heeft aangetoond dat het slachtoffer stierf aan de gevolgen van een overdosis speed. Opvallend genoeg was de vrouw duidelijk al een hele tijd overleden toen Z. de ambulance verwittigde.

Door die vaststellingen kwam Nick Z. in nauwe schoentjes terecht. De Oostendenaar werd er immers van verdacht dat hij de fatale dosis speed aan de vrouw zou hebben toegediend. Het OM vorderde een effectieve gevangenisstraf van 37 maanden.

Meester Kim Devoldere, advocaat van Z., vroeg om de vrijspraak. Volgens de verdediging is het helemaal niet bewezen dat het slachtoffer speed kreeg van de beklaagde. Uit het telefonie-onderzoek bleek bovendien dat V. vijf dagen voor haar dood nog speed kocht bij een zekere J.M. De rechter volgde die redenering en sprak Nick Z. vrij voor zijn aandeel in de dood van het slachtoffer.

Nick Z. zat sinds de feiten in voorhechtenis en mag in principe maandagavond de gevangenis verlaten.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.