Oostendenaar staat terecht voor smaad en weerspannigheid

©NICOLAS MAETERLINCK BELGA
©NICOLAS MAETERLINCK BELGA
Redactie KW

Een 40-jarige Oostendenaar staat in de Brugse rechtbank terecht voor smaad en weerspannigheid.

Op 27 augustus vorig jaar raakte K.O. betrokken bij een verkeersongeval in Middelkerke. De zwaar beschonken man sloeg op de vlucht waarna de politie hem thuis in Oostende opzocht. Toen K.O. de patrouille voor zijn woning zag wachten op bijstand kwam hij naar buiten en begon hen uit te schelden. “De beklaagde kwam pas uit de douche en kreeg van de agenten de kans om zich om te kleden alvorens mee te gaan naar het politiekantoor”, verduidelijkte de procureur. “Maar hij besloot opnieuw te vluchten. Ver raakte hij echter niet.”

De Oostendenaar werd geboeid in een combi geplaatst, maar daar stampte hij enkele vensters kapot. “De beklaagde raakte daarbij gewond en riep bloedend dat hij de agenten ging besmetten met HIV”, aldus de procureur. De man, die niet besmet is met HIV, probeerde vervolgens nog te spuwen naar een agente. Hij probeerde ook nog een kopstoot en een kniestoot uit te delen.

K.O. kwam zich maandag zonder advocaat verantwoorden in de rechtbank. Hij sloeg er mea culpa. “Wat ik deed kan niet door de beugel”, stelde hij. “De stoppen waren doorgeslagen. Ik zal elke straf aanvaarden.” De man vergoedde intussen al de schade aan de combi.

De uitspraak volgt op 15 maart. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.