Oostendenaar probeerde Fentanyl-pleisters te kopen met gestolen voorschriften

Redactie KW

Twee mannen en en een vrouw uit Oostende hebben in de Brugse rechtbank fikse celstraffen gekregen voor een enkele diefstallen, waarvan twee met geweld.

In de nacht van 5 op 6 maart trokken Vincent S. (36) en zijn toenmalig lief Kelly V. (35) naar Brugge. Aan een willekeurige woning belden ze aan en vroegen de bewoner om geld. Omdat die vermoedde dat ze er drugs mee gingen komen weigerde hij, waarop Kelly V. hem twee keer met zijn hoofd tegen de deur sloeg. De drie graaiden in de woning een fles wijn mee en namen vervolgens de trein naar Oostende waar ze in de Alfons Pieterslaan nog een ketting van de hals van een passant rukten. Niet veel later werden de drie in de boeien geslagen.

Het onderzoek wees uit dat Vincent S. en Kelly V. ook al een tablet ontvreemd hadden in Middelkerke. De drie kwamen snel weer vrij onder voorwaarden waarop Alexander B. op 14 mei bij een Brugse dokter aan de haal ging met twee boekjes met voorschriften. Met de voorschriften probeerde hij bij een apotheker Fentanyl-pleisters aan te schaffen. Fentanyl is een verdovend middel dat gelijkaardig is aan morfine en heroïne, maar met een werking die vele malen sterker is. Fentanyl heeft al talloze drugsdoden gemaakt. De bekendste is ongetwijfeld de zanger Prince.

Vincent S. en Kelly V. kregen allebei 27 maanden effectief, Alexander B. kreeg 37 maanden effectief.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier