In november 2016 kwam het tot een breuk tussen de beklaagde en zijn echtgenote. Sindsdien begon hij zijn ex-partner steeds vaker lastig te vallen. A.D. eiste vooral dat hij zijn kinderen zou mogen zien en trok daarom meermaals naar hun basisschool in Gistel. Op 25 januari 2018 maakte hij weer amok op school.

"Door een pedagogische studiedag waren de kinderen niet aanwezig, waarop hij dan maar de directrice bedreigde", legde de procureur uit. Ook zijn ex-echtgenote en haar nieuwe schoonmoeder bedreigde hij met de dood. Na drie maanden voorhechtenis werd A.D. onder voorwaarden vrijgelaten, maar dat was van korte duur. De Oostendenaar zocht immers opnieuw contact met zijn ex.

Aan de speurders verklaarde de beklaagde dat zijn hevige reacties met zijn Algerijnse roots te maken hebben. "Mijn cliënt kan luid roepen, maar heeft zijn woorden nooit omgezet in daden", aldus meester Annelien Welvaert. A.D. stond ook terecht voor belaging van zijn kinderen, al kon daar volgens de verdediging geen sprake van zijn.

"Hij ging naar school om hen een kus of een knuffel te geven, dat is toch geen belaging." Meester Welvaert vroeg om opschorting van straf, gekoppeld aan voorwaarden. De rechter oordeelde dat alle feiten bewezen waren.

A.D. werd veroordeeld tot vijftien maanden gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Aan zijn ex-partner moet hij 750 euro schadevergoeding betalen. Zijn kinderen kregen elk 500 euro toegewezen. De straf met uitstel betekent in de praktijk dat D. donderdagavond de gevangenis mag verlaten.

(BELGA)

In november 2016 kwam het tot een breuk tussen de beklaagde en zijn echtgenote. Sindsdien begon hij zijn ex-partner steeds vaker lastig te vallen. A.D. eiste vooral dat hij zijn kinderen zou mogen zien en trok daarom meermaals naar hun basisschool in Gistel. Op 25 januari 2018 maakte hij weer amok op school. "Door een pedagogische studiedag waren de kinderen niet aanwezig, waarop hij dan maar de directrice bedreigde", legde de procureur uit. Ook zijn ex-echtgenote en haar nieuwe schoonmoeder bedreigde hij met de dood. Na drie maanden voorhechtenis werd A.D. onder voorwaarden vrijgelaten, maar dat was van korte duur. De Oostendenaar zocht immers opnieuw contact met zijn ex.Aan de speurders verklaarde de beklaagde dat zijn hevige reacties met zijn Algerijnse roots te maken hebben. "Mijn cliënt kan luid roepen, maar heeft zijn woorden nooit omgezet in daden", aldus meester Annelien Welvaert. A.D. stond ook terecht voor belaging van zijn kinderen, al kon daar volgens de verdediging geen sprake van zijn. "Hij ging naar school om hen een kus of een knuffel te geven, dat is toch geen belaging." Meester Welvaert vroeg om opschorting van straf, gekoppeld aan voorwaarden. De rechter oordeelde dat alle feiten bewezen waren. A.D. werd veroordeeld tot vijftien maanden gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Aan zijn ex-partner moet hij 750 euro schadevergoeding betalen. Zijn kinderen kregen elk 500 euro toegewezen. De straf met uitstel betekent in de praktijk dat D. donderdagavond de gevangenis mag verlaten.(BELGA)