Oostendenaar die partner toetakelde met broodmes krijgt 37 maanden cel

Redactie KW

Een Oostendenaar heeft in de Brugse rechtbank 37 maanden cel gekregen voor poging tot doodslag op zijn partner. De man sloeg haar met een plank en haalde meerdere keren uit met een broodmes. “Maar ik wou haar niet doden”, beweerde hij tevergeefs.

Door zwaar dankmisbruik waren er al langer spanningen tussen Oostendenaar Bart D. (44) en zijn toenmalige partner, een vrouw uit Zonnebeke. Maar in de nacht van 8 op 9 mei escaleerde de situatie en sloeg D. in stomdronken toestand zijn vrouw met een plank in het gezicht.

Toen het slachtoffer hem daar ‘s anderendaags mee confronteerde sloegen bij D. de stoppen helemaal door. In zwaar beschonken toestand probeerde hij de vrouw eerst te wurgen en ging haar daarna te lijf met een groot broodmes. Hij haalde meerdere keren uit naar de buikstreek en het hoofd van het slachtoffer, dat gelukkig kon vluchten naar de buurman. De vrouw mocht het ziekenhuis snel weer verlaten, maar door het trauma dat ze opliep werd ze korte tijd wel later opgenomen in de psychiatrie.

Volgens Yves Miroir, de advocaat van D., is het slachtoffer zelf agressief en was zij de aanstoker van de feiten, maar de rechter hechtte daar geen geloof aan. Nog volgens Miroir wou D. zijn partner niet doden. “Had hij dat echt gewild, zat ze hier zeker niet meer. Mijn cliënt duwt haar met één hand dood”, stelde hij. Maar ook die uitleg veegde de rechter vrijdag van tafel. Hij veroordeelde D., die een zwaar strafverleden heeft, tot 37 maanden effectieve celstraf.

Dat was duidelijk niet naar de zin van D., die op voorwaarden had gehoopt om zijn drankprobleem aan te pakken. “U bent bedankt om me geen kans te geven“, riep hij terwijl de politie hem terug meepakte naar zijn cel.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier