Het gerechtelijk onderzoek naar Marnix V.R. (53) uit het Nederlandse Almere en Nico H. ging al eind 2015 van start. Volgens het OM hadden ze toen twee vaartuigen om gedropte pakketten cocaïne op zee op te pikken. Nico H. kocht later ook de Bounty 2 aan. Die boot keerde eind juni 2017 vanuit Kaapverdië terug naar Oostende. Pas bij een tweede doorzoeking werd achter een valse wand 1.538,2 kilogram cocaïne aangetroffen, goed voor een straatwaarde van 225 miljoen euro. De Oostendenaar zit sindsdien in voorhechtenis.

Drie Nederlandse verdachten mochten pas na ruim een jaar voorhechtenis de gevangenis verlaten. Marnix V.R. werd als eerste onder voorwaarden vrijgelaten door de Gentse KI. Eind oktober mocht ook Pierre R. op borg naar huis. Een week later besliste de correctionele rechtbank dat schipper Hendrik V.D.H. onder elektronisch toezicht de gevangenis mocht verlaten.

Ook Nico H. mocht van de rechters naar huis, maar die beslissing werd na beroep van het parket teruggedraaid door de KI. Maandagochtend besliste de correctionele rechtbank opnieuw dat H. onder elekronisch toezicht mocht vrijkomen. Net als de vorige keer heeft het parket beroep aangetekend, waardoor de Oostendenaar voorlopig in de cel blijft. De KI zal binnen twee weken de knoop moeten doorhakken.

Op 26 november heeft het openbaar ministerie tien jaar cel geëist tegen de twee kopstukken van de bende. De advocaten van de verdediging komen op 11 en 12 februari aan het woord.

(Belga)

Het gerechtelijk onderzoek naar Marnix V.R. (53) uit het Nederlandse Almere en Nico H. ging al eind 2015 van start. Volgens het OM hadden ze toen twee vaartuigen om gedropte pakketten cocaïne op zee op te pikken. Nico H. kocht later ook de Bounty 2 aan. Die boot keerde eind juni 2017 vanuit Kaapverdië terug naar Oostende. Pas bij een tweede doorzoeking werd achter een valse wand 1.538,2 kilogram cocaïne aangetroffen, goed voor een straatwaarde van 225 miljoen euro. De Oostendenaar zit sindsdien in voorhechtenis.Drie Nederlandse verdachten mochten pas na ruim een jaar voorhechtenis de gevangenis verlaten. Marnix V.R. werd als eerste onder voorwaarden vrijgelaten door de Gentse KI. Eind oktober mocht ook Pierre R. op borg naar huis. Een week later besliste de correctionele rechtbank dat schipper Hendrik V.D.H. onder elektronisch toezicht de gevangenis mocht verlaten.Ook Nico H. mocht van de rechters naar huis, maar die beslissing werd na beroep van het parket teruggedraaid door de KI. Maandagochtend besliste de correctionele rechtbank opnieuw dat H. onder elekronisch toezicht mocht vrijkomen. Net als de vorige keer heeft het parket beroep aangetekend, waardoor de Oostendenaar voorlopig in de cel blijft. De KI zal binnen twee weken de knoop moeten doorhakken.Op 26 november heeft het openbaar ministerie tien jaar cel geëist tegen de twee kopstukken van de bende. De advocaten van de verdediging komen op 11 en 12 februari aan het woord.(Belga)