De nieuwe camera's zijn mobiel en kunnen dus overal gezet worden. Daarmee wil burgemeester Bart Tommelein eindelijk een einde maken aan sluikstorten. "Er moet dringend een mentaliteitswijziging komen", aldus Tommelein. Er komen deze zomer ook agenten in burger die sluikstorters kunnen betrappen.

Maandag werd ook het nieuwe beachteam voorgesteld in Oostende. Dat is een team van jobstudenten dat informatie geeft aan toeristen op het strand maar ook een oogje in het zeil houdt. Zo spreken ze ook mensen aan die afval achterlaten en verwittigen ze de reinigingsdiensten als er vuilbakken vol zijn. Daarmee wil burgemeester Tommelein de mensen sensibiliseren en ervoor zorgen dat ze hun verantwoordelijkheid nemen.

(BELGA)

De nieuwe camera's zijn mobiel en kunnen dus overal gezet worden. Daarmee wil burgemeester Bart Tommelein eindelijk een einde maken aan sluikstorten. "Er moet dringend een mentaliteitswijziging komen", aldus Tommelein. Er komen deze zomer ook agenten in burger die sluikstorters kunnen betrappen.Maandag werd ook het nieuwe beachteam voorgesteld in Oostende. Dat is een team van jobstudenten dat informatie geeft aan toeristen op het strand maar ook een oogje in het zeil houdt. Zo spreken ze ook mensen aan die afval achterlaten en verwittigen ze de reinigingsdiensten als er vuilbakken vol zijn. Daarmee wil burgemeester Tommelein de mensen sensibiliseren en ervoor zorgen dat ze hun verantwoordelijkheid nemen.(BELGA)