Oorsuizingen na afranseling in Blankenbergse discotheek: duo riskeert jaar cel

© iStock
Redactie KW

Twee Blankenbergse twintigers riskeren elk een jaar cel voor hun aandeel in een zware knokpartij aan dancing Circosia. Het slachtoffer werd op het hoofd getrapt en hield daar oorsuizingen aan over.

Op 27 mei 2018 werd slachtoffer K.H. door een ober aan de deur van dancing Circosia in Blankenberge gezet. Daar kreeg hij een glas tegen het achterhoofd en werd hij door meerdere aanwezigen geslagen en tegen het hoofd geschopt. De man werd met een schedelbreuk, hersenbloeding, gescheurde milt en gekneusde ribben naar het ziekenhuis overgebracht. Hij hield aan de afranseling tinnitus (oorsuizingen, red.) over. “Die suizingen kunnen niet behandeld worden”, pleitte advocate Mieke Byttebier. “Mijn cliënt zal therapie moeten volgen om er mee om te leren gaan.” Meester Byttebier vroeg de aanstelling van een deskundige en een voorlopige schadevergoeding van 2.000 euro voor haar cliënt.

Vrijspraak gevraagd

Volgens de verdediging was slachtoffer K.H. die avond zwaar dronken en maakte hij amok in de dancing. “Hij wou zelfs niet betalen voor zijn toiletbezoek en zijn eigen entourage had hem al laten vallen”, pleitte Johan Decancq, de advocaat van beklaagde A.L. (27) uit Blankenberge. “Nadat hij buiten was gezet, maakte hij mijn cliënt zomaar uit voor ‘vuile janet’. Toen de ober opnieuw ingreep en slagen kreeg van het slachtoffer ontplofte de boel. Mijn cliënt zag het gebeuren, maar nam niet deel aan het gevecht. Wij vragen dan ook de vrijspraak.”

Ook medebeklaagde M.C. (27) uit Blankenberge waste zijn handen in onschuld. “Mijn cliënt ontkent met klem dat hij ook maar iets met de feiten te maken heeft”, stelde advocaat Dirk Vandamme. “Hij is ook totaal niet herkenbaar op de camerabeelden. Twee getuigen stellen dat hij niets gedaan heeft.”

Geen onbesproken blad

Het slachtoffer is geen onbesproken blad. De Bruggeling kreeg achttien maanden voorwaardelijke celstraf nadat hij in mei 2013 de 34-jarige Steve De Bouvere (34) doodstak tijdens een mislukte ripdeal. Volgens de rechter werden de feiten uitgelokt door De Bouvere. In oktober 2015 werd de lichte voorwaardelijke celstraf toch omgezet in een effectieve nadat H. voor nog andere feiten veroordeeld werd.

De uitspraak in de zaak van de knokpartij aan dancing Circosia volgt op 15 september.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier