Ook wagen burgemeester deelt in de klappen na vandalisme in Brugge

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een dronken man stampte vrijdagnacht de zijspiegels van zo’n elf wagens in de Ridderstraat in Brugge af. Ook burgemeester Renaat Landuyt woont in die bewuste straat. De dronkaard haalde ook uit naar de wagen van zijn vrouw die in de straat geparkeerd stond. De spiegel werd er afgestampt.

Op basis van camerabeelden kon de dader uiteindelijk geïdentificeerd worden. “Zo’n afgestampte spiegel kost wel wat geld”, zegt burgemeester Landuyt. “Het zal dus een aardig centje kosten voor die man om alle slachtoffers te vergoeden.”

Het is de tweede keer dat de burgemeester met vandalisme op zijn wagen te maken heeft. “Het gaat telkens om mensen die uit de uitgaansbuurt komen en teveel gedronken hebben. Die passeren hier dan en werken hun frustraties dan blijkbaar op de wagens uit.”

Een tijdje geleden bracht iemand al graffiti op de woning en het voormalige kantoor van de burgemeester aan. Niet veel later werd ook een lastercampagne op sociale media gestart. Maar dit incident lijkt daar helemaal los van te staan. “Dit zie ik niet als iets persoonlijks”, zegt Landuyt. “Ook de buren deelden namelijk in de klappen. Dit was niet op mijn persoon gericht volgens mij.”

Opmerkelijk : recent werd ook de wagen van (de vrouw van) Pol Van Den Driessche danig toegetakeld door vandalen.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier