Ook na verzet drie jaar cel voor ontvoering voor drugsschuld

De Brugse strafrechter heeft een 32-jarige man ook na verzet veroordeeld tot drie jaar effectieve gevangenisstraf voor afpersing, diefstal, slagen en wederrechtelijke vrijheidsberoving. Kevin S. ontkende dat het slachtoffer met een hamer geslagen werd.

© iStock

Op 21 november 2017 eisten Bruggeling Kenny V. (24) en Kevin S. (32) dat het slachtoffer een openstaande schuld van 800 euro zou terugbetalen. Volgens het parket had het geld te maken met een drugsdeal, al beweert V. dat het om een gewone lening ging. Toen de man niet kon betalen, werd hij naar eigen zeggen geslagen met een klauwhamer.

Daarna zou de burgerlijke partij zelfs van de trap gesleurd zijn. In de koffer van hun wagen zouden de beklaagden hem vervolgens meegenomen hebben naar appartementen in Blankenberge en Knokke. Daar werd het slachtoffer een dag lang vastgehouden. Leroy S. (32) uit Damme belde met de vader van het slachtoffer om een oplossing te zoeken. De man stortte 200 euro op de rekening van zijn zoon, waarna die samen met S. het geld ging afhalen bij een bankkantoor in Uitkerke. Na die betaling mocht het slachtoffer terug naar huis.

Kevin S. moest zich ook verantwoorden voor een ripdeal in Gistel. Het openbaar ministerie eiste twee jaar cel, maar de rechter veroordeelde hem op 16 januari 2020 tot drie jaar effectieve gevangenisstraf. Zijn twee kompanen kregen toen 18 maanden cel.

Na zijn aanhouding tekende S. verzet aan tegen zijn veroordeling. Op het nieuwe proces beweerde hij slechts één klets gegeven te hebben. Van een hamer was volgens de beklaagde überhaupt geen sprake. “Het is cru gezegd, maar er is van een mug een beetje een olifant gemaakt”, klonk het. S. vroeg de rechter een kans om zich te bewijzen, maar kreeg geen mildere straf. Bovendien werd opnieuw zijn onmiddellijke aanhouding bevolen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.