Vorige week gooide het straatcomité Het Meuleveld, het comité van de Veldstraat en de Meulebekestraat in Pittem, nog hoge ogen tijdens de jaarlijkse Pittemse hoogdag 'Zotte Maandag'. Hun wagen, waarmee het comité verschillende actuele thema's zoals de klimaatopwarming aankaartte, werd bekroond tot de meest ludieke wagen. Op de wagen had het comité ook een strand aangelegd, met daarop 'Het Lachend Kakske', verwijzend naar de Oostendse verdwaalpaal die onlangs gestolen werd. "We waren best wel fier op onze wagen en op de prijs die we uiteindelijk wonnen. Vrijdag besloten we om ons 'Lachend Kakske' een plaats te geven op de hoek van de Meulebekestraat en de Veldstraat", aldus Geert Storme van het comité.

Pronkstuk van de wagen

Zaterdagochtend bleek het kakske echter al verdwenen te zijn. De mensen van het comité dachten eerst dat het kakske was meegenomen door iemand uit de buurt die een grap uit wou halen, maar voorlopig is de creatie nog steeds spoorloos.

Straatcomité Het Meuleveld. © BF

"De kans is niet onbestaande dat het om een grap is, maar ik hoop toch dat ons kakske terugkeert. Nee, dit is geen wereldnieuws, maar wij vinden het toch heel jammer. Het was toch het pronkstuk van onze wagen. Jammer dat mensen dit doen", aldus Storme.

Beloning op zijn Zotte Maandags

Voorlopig werd het Lachend Kakske vervangen door een bord met daarop de afbeelding van een Pittems Zotteke. Dat bord kreeg het comité na het winnen van de verkiezing van meest ludieke wagen. Toch hopen de bewoners van Het Meuleveld hun creatie terug te vinden. "Het zou mooi zijn mochten we het kakske opnieuw naast het bord kunnen plaatsen. Wie ons weer aan ons Lachend Kakske kan helpen, zal door het comité op zijn Zotte Maandags beloond worden."

(BF)

Vorige week gooide het straatcomité Het Meuleveld, het comité van de Veldstraat en de Meulebekestraat in Pittem, nog hoge ogen tijdens de jaarlijkse Pittemse hoogdag 'Zotte Maandag'. Hun wagen, waarmee het comité verschillende actuele thema's zoals de klimaatopwarming aankaartte, werd bekroond tot de meest ludieke wagen. Op de wagen had het comité ook een strand aangelegd, met daarop 'Het Lachend Kakske', verwijzend naar de Oostendse verdwaalpaal die onlangs gestolen werd. "We waren best wel fier op onze wagen en op de prijs die we uiteindelijk wonnen. Vrijdag besloten we om ons 'Lachend Kakske' een plaats te geven op de hoek van de Meulebekestraat en de Veldstraat", aldus Geert Storme van het comité.Zaterdagochtend bleek het kakske echter al verdwenen te zijn. De mensen van het comité dachten eerst dat het kakske was meegenomen door iemand uit de buurt die een grap uit wou halen, maar voorlopig is de creatie nog steeds spoorloos."De kans is niet onbestaande dat het om een grap is, maar ik hoop toch dat ons kakske terugkeert. Nee, dit is geen wereldnieuws, maar wij vinden het toch heel jammer. Het was toch het pronkstuk van onze wagen. Jammer dat mensen dit doen", aldus Storme.Voorlopig werd het Lachend Kakske vervangen door een bord met daarop de afbeelding van een Pittems Zotteke. Dat bord kreeg het comité na het winnen van de verkiezing van meest ludieke wagen. Toch hopen de bewoners van Het Meuleveld hun creatie terug te vinden. "Het zou mooi zijn mochten we het kakske opnieuw naast het bord kunnen plaatsen. Wie ons weer aan ons Lachend Kakske kan helpen, zal door het comité op zijn Zotte Maandags beloond worden."(BF)