Het was een alerte wandelaar die de ecologische catastrofe opmerkte. "Ik was vertrokken voor mijn dagelijkse ochtendwandeling toen ik op een hoop verfpotten terecht kwam" verklaart ze geïrriteerd. "Iemand moet het daar deze nacht allemaal hebben gegooid, dit is toch te hallucinant voor woorden?"

Het tafereel laat dan ook weinig aan de verbeelding over. Tientallen potten met verf, borstelreiniger en allerlei andere chemische producten werden gedumpt op het kruispunt van de Grote Molenstraat en de Beekwegel, op de grens van Lauwe en Rekkem. De uithoek van de grensgemeenten kent weinig tot geen passage en was voor de dumpers de uitgelezen plaats om zich van hun afval te ontdoen.

De potten, nagenoeg allen beschadigd, waren aan het lekken en hebben ondertussen onherstelbare schade aan het wegdek toegebracht. De gemeentelijke diensten werden verwittigd en zullen zich over de opruiming ontfermen.

Schaamtelijk detail: één van de potten verf bevatte een sticker van de gemeenschapswachten met en bemerking over sluikstorten. Blijkbaar werden de potten eerst op een andere plaats in Menen gedumpt, alvorens ze werden opgehaald en in Lauwe hun finale rustplaats vonden.

(CL)

Het was een alerte wandelaar die de ecologische catastrofe opmerkte. "Ik was vertrokken voor mijn dagelijkse ochtendwandeling toen ik op een hoop verfpotten terecht kwam" verklaart ze geïrriteerd. "Iemand moet het daar deze nacht allemaal hebben gegooid, dit is toch te hallucinant voor woorden?"Het tafereel laat dan ook weinig aan de verbeelding over. Tientallen potten met verf, borstelreiniger en allerlei andere chemische producten werden gedumpt op het kruispunt van de Grote Molenstraat en de Beekwegel, op de grens van Lauwe en Rekkem. De uithoek van de grensgemeenten kent weinig tot geen passage en was voor de dumpers de uitgelezen plaats om zich van hun afval te ontdoen.De potten, nagenoeg allen beschadigd, waren aan het lekken en hebben ondertussen onherstelbare schade aan het wegdek toegebracht. De gemeentelijke diensten werden verwittigd en zullen zich over de opruiming ontfermen.Schaamtelijk detail: één van de potten verf bevatte een sticker van de gemeenschapswachten met en bemerking over sluikstorten. Blijkbaar werden de potten eerst op een andere plaats in Menen gedumpt, alvorens ze werden opgehaald en in Lauwe hun finale rustplaats vonden.(CL)