De beklaagde was nog maar net op vrije voeten na een eerdere veroordeling, toen hij in september 2017 alweer betrapt werd op het stelen van een mountainbike. Aangezien hij bekend stond voor gelijkaardige feiten, volgde een huiszoeking. Zijn huisgenote had al verklaard dat de woning vol fietsen en onderdelen stond en de agenten troffen er heel wat gestolen tweewielers aan. De dertiger verklaarde dat hij erg graag aan fietsen sleutelt en soms onder invloed van speed niet kan weerstaan aan de drang om er een te stelen.

Voor het stelen van vijftien fietsen werd hij maandag voor de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een celstraf van 15 maanden, waarvan de voorhechtenis effectief. Hij moet ook een boete van 400 euro betalen.

(BELGA)

De beklaagde was nog maar net op vrije voeten na een eerdere veroordeling, toen hij in september 2017 alweer betrapt werd op het stelen van een mountainbike. Aangezien hij bekend stond voor gelijkaardige feiten, volgde een huiszoeking. Zijn huisgenote had al verklaard dat de woning vol fietsen en onderdelen stond en de agenten troffen er heel wat gestolen tweewielers aan. De dertiger verklaarde dat hij erg graag aan fietsen sleutelt en soms onder invloed van speed niet kan weerstaan aan de drang om er een te stelen. Voor het stelen van vijftien fietsen werd hij maandag voor de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een celstraf van 15 maanden, waarvan de voorhechtenis effectief. Hij moet ook een boete van 400 euro betalen.(BELGA)