Ontvoerd zigeunermeisje Mona is terecht

Redactie KW

Nagenoeg twee weken nadat het Romameisje Mona in Ieper werd ontvoerd, is ze door de Franse politie aangetroffen bij familie in de buurt van Parijs. Het meisje verkeert mentaal en fysiek in goede conditie.

Nadat Mona (17) hardhandig door twee mannen in een VW Golf met Franse nummerplaten werd gesleurd; vaardigde de Ieperse onderzoeksrechter een opsporingsverzoek uit. Dat bleef niet zonder resultaat.

Goede gezondheid

De Franse politie wist het ontvoerde Romameisje te vinden bij familie in de buurt van Parijs. Ze verkeert nog steeds in goede gezondheid. Zowel fysiek, als mentaal houdt de tiener niks aan de ontvoering en het avontuur over. Het meisje blijft voorlopig bij haar Franse familie.

De speurders sloten nooit de piste uit dat het meisje mogelijk door verwanten werd ontvoerd. Dat zou nu kloppen. De Brusselse jeugdrechter, die Mona ruim een half jaar geleden liet opnemen in de instelling Ons Tehuis in Ieper, beslist nu ook over haar verder lot.

Strafbare feiten

De Ieperse onderzoeksrechter houdt het strafonderzoek open. Hij wil alsnog nagaan of er strafbare feiten zijn gebeurd. Mona werd in de late namiddag ontvoerd toen ze op terugweg was van haar school De Grenslandscholen in Menen naar Ons Tehuis. In Menen volgde ze cursussen Nederlands om een nieuw leven te beginnen. Het meisje was tot inkeer gekomen en wou van het bestaan als stelende zigeuner definitief af.

(JPT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.