Ontevreden klant schiet met hagelgeweer op nachtwinkel in Wervik

© De schutter schoot van de overkant van de straat op de nachtwinkel Shop (neergelaten rolluik) naast de tabakszaak. (foto LVW)
Redactie KW

Vrijdagnacht werden twee klanten van een nachtwinkel in de Leiestraat gewond nadat een Fransman de winkel met een hagelgeweer onder vuur nam. De dader vluchtte te voet over de grensbrug. Hij schoot op de winkel uit wraak omdat de uitbater niet toestond dat hij een fles drank op krediet wou kopen.

De feiten gebeurden omstreeks 1u30. De nachtwinkel ligt recht tegenover de Franse grens. Toen de Fransman te kennen gaf dat hij een fles drank op krediet wou kopen, weigerde de uitbater dat. Er ontstond een woordenwisseling. De Fransman verliet woedend de winkel.

Een kwartier later stond hij aan de voet van de grensbrug en mikte hij met een hagelgeweer op de deur van de nachtwinkel. Wegens het warme weer stond de deur open. Op dat moment bevonden zich enkele klanten in de winkel. De dader vuurde enkele malen waarbij twee klanten uit Wervik geraakt worden.

Zonder veel erg, want na verzorging in het ziekenhuis mochten de slachtoffers terug naar huis. De schutter vluchtte weg over de Leiebrug richting Wervicq-Sud. De politie kwam ter plaatse om de vaststellingen te doen. Het gerechtelijk labo van de federale politie kwam eveneens ter plaatse voor een sporenonderzoek.

(LVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier