https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Onregelmatigheden vastgesteld in Kortrijkse garage, carwash, kapsalon en eethuis

© BELGA
© BELGA
Olaf Verhaeghe

Bij controles van de politie en inspectiediensten in negen handelszaken in Kortrijk en Kuurne zijn verschillende inbreuken op de sociale- en arbeidswetgeving vastgesteld. Het gaat onder meer om zwartwerk en illegale tewerkstelling.

Vorige week woensdag werden in Kortrijk en Kuurne zes autogarages, één handcarwash, een kapsalon en een eethuis gecontroleerd door rechercheurs van de politiezone Vlas. Ook inspecteurs van onder meer de FOD Financiën, de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, het Toezicht op de Sociale Wetten, de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening en de Vlaamse Sociale Inspectie.

De meeste handelszaken bleken grotendeels in orde met alle regelgeving, al werden toch een aantal inbreuken vastgesteld. Zo werden in de garages en de carwash twee mensen betrapt die er in het zwart werkten en stelde het eethuis een iemand zonder papieren te werk. Bij de autohandelaar werden ook enkele onregelmatigheden in het garageregister in de boekhouding vastgesteld. Een aantal van de handelszaken werkte ook op de juiste manier met het uitschrijven van btw-bonnetjes.

Voor de verschillende inbreuken werd telkens een proces-verbaal opgesteld. “We willen met deze gezamenlijke controleactie vooral aantonen dat alle vormen van malafide of illegale economie in onze regio aangepakt worden”, zegt politiewoordvoerder Thomas Detavernier. “Dergelijke acties zullen in de toekomst zeker opnieuw uitgevoerd worden.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.