Ongezien: voetbalsters op de vuist na match

De 22-jarige speelster van Brielen werd met meerdere verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. © gf
Redactie KW

Heel wat opschudding op en naast het voetbalterrein van Brielen Sport na afloop van de match tegen Menen United. Brielen-speelster Taramis Geldhof moeste enkele zware klappen incasseren en werd met de ambulance afgevoerd.

Na afloop van de 0-8-nederlaag tegen Menen United kreeg de 22-jarige Taramis Geldhof het aan de stok met bezoekster Laura Demeyere en haar ouders. “Aan de stok is al veel gezegd”, doet Taramis haar verhaal. “Ik zag dat mijn mama een discussie had met de ouders van die speelster en maakte vanop afstand een hondenbekje (handgebaar tot zwijgen, red.). Blijkbaar werkte dat als een rode lap op een stier want zowel de speelster als haar ouders kwamen op me afgestormd.”

Ongezien: voetbalsters op de vuist na match

“Ik werd tegen de grond gewerkt en kreeg rake klappen van zowel de speelster als van haar vader. Vanaf dat moment is mijn geheugen wat troebel, naar verluidt verloor ik verschillende keren het bewustzijn”, vertelt ze. “Gelukkig konden enkele van onze supporters tussenbeide komen. Ik liep een zware hersenschudding en enkele gekneusde ribben op. Echt schandalig wat er gebeurd is. Ik mis nu niet alleen enkele wedstrijden, maar moet ook thuisblijven van mijn werk.”

Akelig beeld

Coach Kenny Plysier van Brielen is nog steeds woedend als hij terugdenkt aan wat zich na de match afspeelde. “Het is een akelig beeld om een van je speelsters zo op de grond te zien liggen“, klinkt het vol afschuw. “De speelster in kwestie werd door Taramis vakkundig uit de match gehouden, misschien vandaar haar frustratie. In elk geval hoort dit nooit thuis op of naast een voetbalveld. Ouders horen ook een voorbeeldfunctie te hebben en al zeker geen geweld te gebruiken tegen speelsters. Er is door de scheidsrechter een verslag opgemaakt en ook bij de politie zal klacht ingediend worden. Wij verwachten als club nu een duidelijk signaal van de voetbalbond en zullen het hier zeker niet bij laten. Menen United is topfavoriet voor de titel, maar op vlak van respect en waardigheid hebben ze daar nog heel veel te leren.” (TV)

Reactie Laura Demeyere (Menen United): “Een daad van racisme”

“Tijdens de wedstrijd werd ik al geviseerd door de supporters van de tegenstander, puur omdat ik Waal ben en dus Frans spreek”, zegt Laura Demeyere, die een van de acht doelpunten scoorde. “Na de wedstrijd bleef ik nog wat na in de kantine nadat mijn teamgenoten al vertrokken waren. Toen ook wij aanstalten maakten om te vertrekken, werd ik aangevallen door een speelster van de tegenstander. Toen ik verhaal wou halen waarom ze zo gemeen tegenover Walen deed, begon ze mij te duwen en te slaan. Uiteindelijk keerde heel die spelersgroep zich tegen mij en mijn ouders. Het was een daad van racisme. Het was een ongelijke strijd, zij waren met meer dan twintig terwijl wij maar met z’n drieën waren. Zowel mijn ouders als ikzelf hebben blessures opgelopen. Mijn mama heeft last van haar schouder, knie en rug. Mijn vader verloor twee tanden en heeft ook last van zijn knie en schouder. Ikzelf heb last van mijn ogen en heb krabwonden en blauwe plekken over mijn hele lichaam.” (AHB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier