Onderzoek of verdachte Duitser ook betrokken was bij moord in De Haan

Redactie KW

In het dossier van de moord op Carola Titze zal onderzocht worden of de verdachte in de zaak rond de verdwijning van Madeleine McCann aan de feiten gelinkt kan worden. Dat meldt VTM NIEUWS en wordt bevestigd door het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Het 16-jarige Duitse meisje werd in de zomer van 1996 in De Haan om het leven gebracht.

Maddie McCann (3) verdween op 3 mei 2007 uit een appartement in het Portugese Praia da Luz. In het onderzoek naar de verdwijning van het Britse meisje kwam recentelijk een 43-jarige Duitser in het vizier van de speurders. De verdachte zou al meermaals met het gerecht in aanmerking gekomen zijn voor zedenfeiten.

Op 5 juli 1996 verdween Carola Titze tijdens een vakantie in Sun Parks De Haan. Haar verminkte lichaam werd een week later teruggevonden. Het onderzoek spitste zich steeds toe op een Duitse jongeman die ze had leren kennen. Die kerel zou bovendien opgeschept hebben over zijn gerechtelijk verleden. Ondanks een robotfoto kon de vermoedelijke dader nooit geïdentificeerd worden. Het gerechtelijk onderzoek onder leiding van een onderzoeksrechter werd in 2016 afgesloten.

Politie en parket kunnen eventuele nieuwe ontwikkelingen wel nog steeds onderzoeken. Er zal dus nagegaan worden of de verdachte in het dossier-Maddie ook in aanmerking kan komen voor de moord op Carola Titze. Het is niet uitzonderlijk dat een dergelijke link onderzocht wordt. Ook na de arrestaties van bijvoorbeeld Michel Fourniret en Ronald Janssen werd hun mogelijke betrokkenheid bij de feiten uit 1996 nagetrokken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier