Onderzoek nadat zesjarig meisje exhibitionist zag in IJzerboomgaard in Diksmuide

Redactie KW

Bij de politie in Diksmuide en het parket van Veurne loopt een onderzoek naar vermeende zedenfeiten in de aanwezigheid van een zesjarig meisje in provinciaal domein IJzerboomgaard in Diksmuide. Een exhibitionist zou er een meisje benaderd hebben.

De feiten van afgelopen zaterdag vonden plaats in het hoge riet aan het waterparcours van de Ijzerboomgaard. Een zesjarig meisje was er op bezoek met haar grootouders en was er aan het spelen. Het meisje was op een bepaald ogenblik alleen en rende terug naar haar grootouders.

Daarna vertelde het kind dat ze een blote man had gezien die haar trachtte te benaderen en richting haar broek greep. Samen met omstaanders werd gezocht naar de man maar die bleek gevlucht te zijn. De grootouders deden nadien aangifte bij de politie. Volgens ging het een om een oudere man in een witte bestelwagen. De politie bracht ook het parket op de hoogte.

Geen andere incidenten

“We kunnen de aangifte van de feiten bevestigen”, klinkt het bij procureur Yves Verhelst van het Veurnse parket. “Volgens het meisje ging het om een exhibitionist die ook aanstalten zou gemaakt hebben met zijn arm naar haar broek. De man vluchtte in een witte bestelwagen richting Merkem. De politie zal camerabeelden bekijken en we vroegen ook naar alle diensten, zoals de stadsdiensten en medewerkers van de IJzerboomgaard, om te helpen uitkijken.”

Een audiovisueel verhoor van het meisje wordt niet gepland. Er zijn ook geen andere aangiftes binnen gekomen, noch van in de IJzerboomgaard, noch van op andere plaatsen.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier