Onderzoek naar verkrachting bejaarde bewoonster in woonzorgcentrum in Brugge

© belga
Redactie KW

De politie is een onderzoek gestart naar verkrachting van een bejaarde bewoonster in een woonzorgcentrum in Brugge. Mogelijk is de dader een bezoeker van het rusthuis, of een medebewoner. De politie onderzoekt alvast camerabeelden.

In woonzorgcentrum De Zeventorentjes in Assebroek, een deelgemeente van Brugge, werd een bejaarde bewoonster verkracht. De directie aarzelde niet en verwittigde de politie. Zij zijn nu op zoek naar de dader en richten hun pijlen daarmee op bezoekers of medebewoners van het rusthuis. “Wij kunnen bevestigen dat er een onderzoek loopt naar de verkrachting van een bejaarde”, zegt Lien Depoorter, woordvoerster van de Brugse politie. “Maar omdat het onderzoek nog loopt, kunnen we daar niet verder over uitweiden.”

De melding kwam eerder deze week bij de politie binnen. Het was de directie van het woonzorgcentrum die aangifte deed. Het slachtoffer is volgens onze informatie een beginnend dementerende vrouw die wel vaak heldere momenten heeft. Over de precieze omstandigheden heerst momenteel dan ook nog heel wat onduidelijkheid. Even werd gevreesd voor een tweede slachtoffer, maar gynaecologisch onderzoek wees uit dat daar geen sprake van was.

Bij Mintus, de zorgvereniging waar het woonzorgcentrum onder valt, wil men over het onderzoek of de feiten zelf niets kwijt. “Wij hebben de familie van het slachtoffer en de medewerkers verwittigd en verder begeleid“, zegt voorzitter Pablo Annys. “Voor de rest kan ik enkel zeggen dat wij geloven dat het parket dit tot op het bot zal onderzoeken.”

De speurders gaan er voorlopig van uit gaan dat de dader niet tussen de personeelsleden van het woonzorgcentrum gezocht moet worden. Volgens de verklaringen van de vrouw zou de dader namelijk geen verplegersuniform gedragen hebben. Mogelijk gaat het dus om een medebewoner of een bezoeker van het rusthuis. Dat is namelijk vrij toegankelijk. Daarom werden ondertussen ook al camerabeelden opgevraagd om na te gaan wie allemaal binnen is gekomen.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier