Onderzoek naar leraar Ter Groene Poorte wegens zedenfeiten, man intussen preventief geschorst

Laurens Kindt

Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge, bevestigt dat er een onderzoek loopt naar een leraar van de bekende hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge. De man uit Wingene wordt verdacht van zedenfeiten met twee minderjarige leerlingen.

Eén van de leerlingen zou de feiten thuis verteld hebben, waarop de ouders naar de politie stapten. Uit het relaas van het slachtoffer zou blijken dat de vermeende feiten zich afspeelden in de koelcellen van de bekende hotelschool. De leraar, J.T., is er praktijkleraar en houdt zich ook actief bezig met de oudleerlingenbond. De man werd opgepakt en voorgeleid bij de onderzoeksrechter maar is voorlopig vrijgelaten onder voorwaarden.

“Het gerechtelijk onderzoek loopt. Het gaat om een onderzoek naar aanranding van de eerbaarheid, met de verzwarende omstandigheid dat de verdachte een leraar is en dat de slachtoffers minderjarig zijn”, aldus het parket van Brugge.

Preventief geschorst

“Het schoolbestuur werd door het parket geïnformeerd over mogelijk ongepast gedrag ten aanzien van leerlingen door een van de personeelsleden van onze school”, aldus Johan De Neve namens het schoolbestuur. Die neemt de zaak bijzonder ernstig. Er is een tuchtprocedure opgestart. “Het personeelslid werd bij hoogdringendheid preventief geschorst. Dit is een bewarende maatregel. Het schoolbestuur doet daarmee geen uitspraak over schuld of onschuld”, klinkt het.

Ter Groene Poorte wil ook open en transparant communiceren over de stand van het onderzoek.

(LK/Belga – Foto a-FP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.