Onderzoek naar kruisboogmoord in laatste fase

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 25-jarige man uit Tielt met twee maanden verlengd op verdenking van moord. Jordy V. bracht een liefdesrivaal met een kruisboog om het leven. Het onderzoek naar de feiten is ondertussen zo goed als afgerond.

Op dinsdag 1 mei 2018 trok de verdachte met een kruisboog naar de woning van Bjorn D. in Schuiferskapelle, een deelgemeente van Tielt. Jordy V. kon immers niet verkroppen dat zijn vriendin een relatie had aangeknoopt met de 28-jarige man. Opvallend genoeg kreeg V. kort na de feiten toch opnieuw een relatie met de vrouw. Recent liet hij zich zelfs overplaatsen naar de gevangenis van Gent, zodat zijn vriendin hem gemakkelijker kan bezoeken.

De speurders konden Jordy V. diezelfde dag inrekenen. De jongeman bekende de feiten, maar ontkende lang dat er sprake was van moord. Naar eigen zeggen wilde V. zijn liefdesrivaal enkel bang maken en heeft hij slechts per ongeluk geschoten met zijn kruisboog. De bewuste kruisboog werd in eerste instantie niet aangetroffen, maar werd een tijdje later toch teruggevonden. Het onderzoek heeft uitgewezen dat de verdachte het wapen kort voor de feiten heeft aangekocht in Nederland.

Na de vorige raadkamerzitting ging de verdediging in beroep tegen de verdere aanhouding van de verdachte. Dinsdagochtend werd niet meer aangedrongen op zijn vrijlating. Het onderzoek zit ondertussen immers in een laatste fase. In september zal Jordy V. wel nog een laatste keer verhoord worden door de onderzoeksrechter. Wellicht zal het assisenproces over de kruisboogmoord in het najaar van 2020 plaatsvinden.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.