Onderzoek afgerond naar roofmoord in Ardooie, gepleegd als minderjarige

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van Gillian V. (20) met drie maanden verlengd. De Roeselarenaar wordt verdacht van roofmoord op een bejaarde vrouw uit Ardooie.

Begin januari 2013 probeerde de toen 17-jarige Gillian V. in te breken in de woning van de vrouw uit Ardooie. Hij had naar eigen zeggen enkel de bedoeling om geld en haar auto te stelen. Het slachtoffer werd verkracht en met 34 messteken om het leven gebracht. Daarna ging V. aan de haal met de Range Rover van het slachtoffer. Twee dagen later kon hij al ingerekend worden.

In december 2013 besliste de jeugdrechter in Kortrijk dat de jongeman als een volwassene berecht moest worden. Op 26 februari werd die beslissing in beroep bevestigd. Het onderzoek sleepte lang aan in afwachting van het rapport van de gerechtspsychiaters. Ondertussen is de verdachte ook al een laatste keer verhoord door de onderzoeksrechter.

Het dossier zal binnenkort door de raadkamer naar de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling verwezen worden. Volgens de huidige wetgeving zal de KI hem dan naar het hof van assisen in Brugge verwijzen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier