Ondanks de avondklok: inbraakpoging bij apotheek Donckerwolcke

Met een tuintafeltje van de buren probeerden de inbrekers het raam in de beuken. (foto Apotheek Donckerwolcke)
Olivier Neese

Onbekenden hebben afgelopen nacht geprobeerd om in te breken bij Aptheek Donckerwolcke in Beernem. Ze moesten echter zonder buit afdruipen, want het gelaagd glas bleek te sterk te zijn.

Een avondklok houdt inbrekers blijkbaar niet tegen. In de nacht van maandag op dinsdag hebben onbekende geprobeerd om in te breken bij Apotheel Donckerwolcke langs de C. Marichalstraat in Beernem. “Eerst hebben ze geprobeerd om met stenen het zijraam in te gooien”, zegt zaakvoerder Matthias Donckerwolcke. “Dat is hen niet gelukt. Ons gelaagd glas versplinterde wel, maar ging niet kapot. Daarna probeerden ze met het tuintafeltje van de buren het glas in te beuken, maar ook dat lukte niet. Dan zijn ze moeten afdruipen. Maar zelfs als ze binnengeraakt zouden zijn, ben ik er zeker van dat ze niet veel buit zouden hebben gemaakt. Het hele pand is uitgerust met een bijzonder alarmsysteem.”

Niemand iets opgemerkt

Door de avondklok was er geen volk op straat. Niemand in de buurt heeft iets gemerkt van de inbraakpoging. “Nochtans moeten de dieven wel even bezig geweest zijn. Ze hebben drie soorten stenen genomen om het glas proberen in te gooien. Daarna zijn ze het tafeltje bij de buren nog moeten gaan halen…”

De politie en het labo kwamen ter plaatse voor sporenonderzoek. “Het is de tweede maal dat er hier geprobeerd wordt om in te breken. De eerste keer trachtten ze de deur te openen met een schroevendraaier, maar ook dat lukte toen niet. Toen was er geen schade, in vergelijking met nu… Er zal sowieso een nieuw glas geplaatst moeten worden. “

De inbrekers probeerden met stenen een zijraam in te gooien. (foto Apotheek Donckerwolcke)
De inbrekers probeerden met stenen een zijraam in te gooien. (foto Apotheek Donckerwolcke)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.