Onbetaalde maaltijden in Brugge en Middelkerke brengen tafelschuimster alweer voor rechter

© AFr
Redactie KW

De beruchte tafelschuimster Nadine W. (49) is maandagmorgen eens te meer voor de Brugse strafrechter verschenen. Ze moest er zich verantwoorden voor vier feiten van afzetterij. In juni ging W. eten in de Brugse restaurants l’Estaminet en Maria van Bourgondië. Ook in de Carlton in Middelkerke sloeg ze toe.

Ze bestelde onder meer kaaskroketten, een croque monsieur, een dame blanche, een koffie en een pintje maar verliet telkens de zaak zonder te betalen. Op 20 juni werd de vrouw opgepakt maar na verhoor opnieuw vrijgelaten. Een paar uur later sloeg ze opnieuw toe, deze keer bij In-Dish in Brugge.

Peter Gonnissen hekelde het feit dat W. intussen zeven jaar celstraf opstapelde omdat het parket volgens hem te veel zaken afzonderlijk voor de rechter bracht. Hij drong er bij de procureur op aan om de vrijspraak te vorderen voor zijn cliënte, maar die ging daar niet op in. “Zonder psychiatrisch verslag zou dit heel onprofessioneel zijn”, stelde ze.

“Mevrouw kreeg alle mogelijke hulp aangeboden, maar zij weigerde die telkens te aanvaarden. Wij kunnen niet anders dan de maatschappij beschermen.” Nadine W. zit intussen een tweetal maanden in de cel. De rechter in Gent stelde vorige week een psychiater aan om haar te onderzoeken. De rechter in Brugge stelde de zaak uit naar 23 december om de resultaten af te wachten.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier