Onbekenden steken auto en bosje in brand in Waasten

De wagen raakte volledig uitgebrand.© CL
De wagen raakte volledig uitgebrand.© CL
Christophe Lefebvre

Donderdagavond belden enkele ongeruste buurtbewoners de brandweer op voor een brandende boom in Waasten. Ter plaatse troffen de hulpdiensten er een wagen in lichterlaaie aan. De piste van kwaad opzet lijkt de meest voor de hand liggende. Niemand raakte gewond.

Het waren de inwoners van de Frelinghienweg die de alarmcentrale rond 18:15 uur verwittigden. In het kleine bos dat grenst aan de vijvers zagen ze vlammen, waardoor ze schrik hadden dat er enkele bomen in lichterlaaie stonden.

Snel onder controle

“We zijn dan ook vertrokken voor een boombrand, een melding die we ter plaatse meteen hebben moeten opschalen” klinkt het bij Kapitein Lahousse. “De bomen stonden inderdaad in brand maar de oorzaak daarvan was een wagen die volledig door een vlammenzee werd opgeslokt. We konden het vuur evenwel snel onder controle krijgen en niemand raakte hierbij gewond.”

Naar het hoe of waarom van de feiten heeft men het raden. “De politie opende meteen een onderzoek” sluit de brandweerkapitein af. “Al is het overduidelijk dat brandstichting hier bijna een absolute zekerheid is.

(CL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.