Onbekenden aan de haal met bootje weekendcafé De Knocke

Redactie KW

Afgelopen weekend werd de sloep gestolen van weekendcafé De Knocke in Nieuwkapelle. Het bootje diende voor recreatieve vaartochten op de IJzer. De eigenaars, een koppel uit Hooglede, doen een oproep. “We willen de sloep graag terug, want we kalefaterden haar net helemaal op.”

Het kleine vaarbootje van weekendcafé De Knocke ligt al enkele jaren aangemeerd aan het eigen ponton van de zaak langs de IJzerdijk, aan de IJzer op de grens van Nieuwkapelle (Diksmuide) met Lo-Reninge. In de sloep kunnen een zestal inzittenden meevaren. Afgelopen weekend werd de sloep echter gestolen.

“Ze ligt al een vijftal jaren aangemeerd op dezelfde plaats”, zegt Connie Bouckaert die samen met haar man Christ Bruneel herberg De Knocke runt. Het koppel woont in Hooglede. “Ze werd duidelijk gestolen dit weekend want de ijzeren kabel met het slot werd doorgeknipt. Het slotje lag zelfs nog ter plaatse.”

Recreatieve vaartochten

“We begrijpen echt niet waarom iemand onze sloep steelt. Er moet ook behoorlijk wat moeite voor gedaan worden om die dan uit het water te hijsen. Wij gebruiken de sloep voor recreatieve vaartochten op de IJzer. Ons café is open in het weekend en is vooral in trek bij muziekliefhebbers en bij wandelaars en fietsen. Bij de vroege ochtendwandelingen tijdens de kermisdagen halen we er ook wandelaars mee terug die naar de Broeken wandelen. De laatste drie kilometer varen wij hen dan terug.”

Oproep naar getuigen

“De boot is op zich niet erg veel waard maar onlangs hebben we ze nog volledig gerestaureerd. We maakten een volledig nieuwe epoxylaag en dat kostte ons ook meer dan 1.000 euro. De sloep is nog steeds appelblauwzeegroen van kleur. Vroeger stond er ‘Kwek’ op de boot maar nu niet meer.”

De eigenaars dienden klacht in bij de politie. Wie tips heeft kan de politie contacteren of de Knocke via Facebook . (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.