Onbekende vandaal besmeurt gevel basisschool De Bever

Redactie KW

Een vandaal heeft graffiti aangebracht op de gevel van basisschool De Bever in de Engelstraat in Ichtegem. ‘Maskers = kindermishanding’, staat er te lezen in zwarte verf. Of de vandaal zelf lang school heeft gelopen, valt gezien de fout te betwijfelen.

Dat kinderen van het vijfde en zesde leerjaar in het lager onderwijs een mondmasker moeten dragen, werd door de overheid beslist om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Mobiele infobordjes

De persoon die de graffiti aanbracht, lijkt daar niet mee akkoord te gaan. Naast de besmeurde gevel zijn ook enkele mobiele infobordjes (waarop de coronamaatregelen beschreven staan) beklad. Het moet woensdagavond of donderdagmorgen vroeg zijn gebeurd.

“Ik vermoed niet dat iemand uit de schoolomgeving dit heeft gedaan. Er zijn nog geen grote signalen van ouders gekomen die wijzen op onvrede over de mondmaskerplicht. Het zou ons ten zeerste verbazen”, zegt Carl Vangheluwe, directeur van De Bever.

Politie ingelicht

“Het gebouw is eigendom van de gemeente Ichtegem en de technische dienst probeert de graffiti nu te verwijderen”, aldus de directeur. De bekladde infobordjes, zonder opschrift maar wel bewerkt met spuitbus, zijn inmiddels vervangen.

Ook burgemeester Jan Bekaert (WIT) is niet opgezet met het vandalisme. “Jammer dat sommigen zich met vandalisme bezighouden. Als iemand iets dwarszit, moet die persoon mij er maar komen over aanspreken in plaats van gebouwen te bekladden”, reageert Bekaert.

“Ik treed de directeur overigens bij. Dit is wellicht niet het werk van iemand die verbonden is aan de school. De politie is verwittigd en heeft een pv opgesteld. Hopelijk wordt een spoor naar de dader gevonden”, besluit hij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier