Een 15-jarig meisje uit Eernegem fietste woensdagmiddag in de Westkerkestraat in haar thuisdorp toen ze plots door een man werd aangesproken. De dertiger vroeg eerst naar haar leeftijd en vroeg daarna of ze geen geld wilde bij verdienen. Hij wilde haar namelijk 50 euro betalen in ruil voor een seksuele wederdienst. "Ik fietste zo snel als ik kon weg, maar hij bleef me maar achtervolgen", zegt A.

A. was woensdagmiddag rond 14.30 uur op weg naar een vriend van Eernegem naar Westkerke. Ter hoogte van de kerk van Eernegem merkte ze de man - die een opvallende oranje t-shirt van een jeugdbeweging droeg - voor het eerst op. Hij fietste achter haar, maar liet haar verder met rust. "Toen het wat rustiger werd op straat vroeg hij haar om te stoppen", zegt de mama van A. "Ze stopte, want ze dacht dat hij haar iets in verband met een fuif van zijn jeugdbeweging zou vragen of zo."

Vriend gebeld

Maar de man was duidelijk op iets anders uit. Hij vroeg haar leeftijd en stelde haar voor om te betalen voor een seksuele handeling. "Ik ben enorm snel weggefietst, maar hij bleef me achtervolgen en riep me steeds na", zegt het meisje. "Ik nam m'n gsm en belde de vriend waarmee ze had afgesproken op. Die is me tegemoet gefietst en toen de man dat zag, is hij teruggekeerd. Ik was uiteraard enorm opgelucht dat hij me met rust liet."

A. durft het huis bijna niet meer uit. © TL

Sinds het voorval durft A. de deur bijna niet meer uit. Van haar mama mag ze ook niet meer alleen op straat. "Ik dacht altijd dat zoiets hier niet kon gebeuren, maar ik kreeg helaas ongelijk", zegt ze. Volgens A. had de man bruin haar en was hij een beetje kalend. Ze schat hem tussen de 25 en 35 jaar oud.

Exhibitionisme

Diezelfde middag was er bovendien sprake van exhibitionisme in de Torhoutbaan in Ichtegem. Daar werd een 16-jarig meisje ook aangesproken door een onbekende man. De politie bekijkt nu of beide feiten iets met elkaar te maken hebben. "Wij hebben die klachten ontvangen en nemen die uiteraard ernstig", aldus woordvoerster Annemie Wittesaele. "Wij zijn ondertussen een onderzoek gestart. Maar meer informatie kunnen we daar momenteel nog niet over kwijt."

(TL)