Onbegrip in Tielt na parkeerboete ondanks gehandicaptenkaart

Redactie KW

Serge Houtteman (61) , zelf eigenaar van een parkeerkaart voor gehandicapten, kreeg vorige week een boete van 20 euro, omdat hij geen parkeerschijf legde.

De jongste maanden veranderen de parkeerregels in Tielt om de haverklap en sinds 1 september zijn er weer een aantal nieuwe regels van toepassing. Zo moeten personen met een gehandicaptenkaart die niet op een speciaal voorziene parkeerplaats voor gehandicapten staan sinds kort hun blauwe parkeerkaart leggen in de betalende zones. En dat is iets wat veel houders van zo’n gehandicaptenkaart nog niet weten. Zoals Serge Houtteman. “Zo trok ik vorige week naar de BNP Paribas Fortis. Het enige plekje voor gehandicapten was bezet en dus ging ik op zoek naar een andere plaats.”

Toen hij vijf minuten later weer buiten kwam, zag Serge een boete van twintig euro onder zijn ruitenwisser zitten. “Ik ben onmiddellijk naar het politiekantoor gegaan om verhaal te halen, maar die konden me niet helpen. Het was een boete van de parkeerwachter en daar heeft de politie niets op te zeggen. De mevrouw die aan de balie van het politiekantoor stond wist me te zeggen dat ik niet de eerste was die mijn beklag kwam doen, maar gaf me toch het advies om gewoon te betalen. Wat ik ondertussen ook deed.”

Menselijkheid

Voor Serge is het niet om de twintig euro te doen, maar om het principe. “Waar is de menselijkheid gebleven? Waar zijn we mee bezig? Dit is toch absoluut aanstootgevend voor mensen die minder mobiel of zelfs helemaal niet meer mobiel zijn.”

Schepen van Mobiliteit Guido Mehuys snapt dat Serge kwaad is. “”De nieuwe regel is geafficheerd op de parkeermeters. Ik snap dat je zoiets niet ziet als je niet gewend bent om de parkeermeter te bekijken. We zullen het nogmaals in ons stadsmagazine plaatsen.”

(RDC)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier