Bij controles in oktober 2017 en maart 2018 bleken in de kwekerij van Roland T. drie Slovaakse werknemers aan de slag, die op papier tewerkgesteld werden door een Slovaakse onderneming. Maar onderzoek wees uit dat het zwaartepunt van de activiteiten in België lag.

"Het bedrijf in Westrozebeke draaide 274.000 euro omzet, de Slovaakse firma slechts 8.000. Deze constructie was opgezet om de sociale wetgeving in België te omzeilen", stelde de arbeidsauditeur tijdens de pleidooien. Hij vroeg een geldboete van 14.400 euro vroeg voor T. De man van Slovaakse origine vroeg zelf de vrijspraak.

"Mijn cliënt meende dat de constructie wettelijk was", stelde zijn advocate. Maar de rechter oordeelde daar vrijdag anders over en veroordeelde T. tot een geldboete van 14.400 euro, evenwel voor de helft met uitstel. Puppy For All werd in oktober 2018 al door burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open Vld) gesloten wegens dierenverwaarlozing.

(AFr)

Bij controles in oktober 2017 en maart 2018 bleken in de kwekerij van Roland T. drie Slovaakse werknemers aan de slag, die op papier tewerkgesteld werden door een Slovaakse onderneming. Maar onderzoek wees uit dat het zwaartepunt van de activiteiten in België lag. "Het bedrijf in Westrozebeke draaide 274.000 euro omzet, de Slovaakse firma slechts 8.000. Deze constructie was opgezet om de sociale wetgeving in België te omzeilen", stelde de arbeidsauditeur tijdens de pleidooien. Hij vroeg een geldboete van 14.400 euro vroeg voor T. De man van Slovaakse origine vroeg zelf de vrijspraak. "Mijn cliënt meende dat de constructie wettelijk was", stelde zijn advocate. Maar de rechter oordeelde daar vrijdag anders over en veroordeelde T. tot een geldboete van 14.400 euro, evenwel voor de helft met uitstel. Puppy For All werd in oktober 2018 al door burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open Vld) gesloten wegens dierenverwaarlozing. (AFr)