Volgens de burgerlijke partij waren A. en N. ooit vriendinnen, maar bleef van die vriendschap niets meer over. Die bewuste 6 juni 2018 werd A. op de bus gepest door haar medeleerlinge. Aan het station van Brugge kwam het tot een schermutseling, waarbij aan het haar van het slachtoffer werd getrokken.

Toevallig was ook de grootmoeder van N. aan de bushaltes bij het station. Annie C. mengde zich in het conflict en zou volgens een ooggetuige zelfs drie keer in het gezicht van het slachtoffer geslagen hebben. Volgens het parket kwakte haar kleindochter vervolgens het hoofd van A. tegen de glazen wand van het bushokje. Bovendien zou de 72-jarige vrouw met haar rollator het slachtoffer in het nauw gedreven hebben. "Ik was helemaal in paniek, want ik zat in een hoekje en kon niet weg", zei ze op de zitting. Het meisje hield aan de feiten een hersenschudding over.

De beklaagde beweerde dat A. zélf aan het haar van haar kleindochter trok. Toen de oma tussenbeide wilde komen, zou het slachtoffer zich tegen haar gekeerd hebben. "Ze heeft me uitgescholden voor hoer, maar ik heb zeker niet in haar aangezicht geslagen. Dat zijn grove leugens, ik zou dat nooit doen", verklaarde Annie C. op het proces. De verdediging vroeg dan ook de vrijspraak voor de vrouw, die nog een blanco strafblad heeft.

De rechter doet uitspraak op 27 januari.

Volgens de burgerlijke partij waren A. en N. ooit vriendinnen, maar bleef van die vriendschap niets meer over. Die bewuste 6 juni 2018 werd A. op de bus gepest door haar medeleerlinge. Aan het station van Brugge kwam het tot een schermutseling, waarbij aan het haar van het slachtoffer werd getrokken. Toevallig was ook de grootmoeder van N. aan de bushaltes bij het station. Annie C. mengde zich in het conflict en zou volgens een ooggetuige zelfs drie keer in het gezicht van het slachtoffer geslagen hebben. Volgens het parket kwakte haar kleindochter vervolgens het hoofd van A. tegen de glazen wand van het bushokje. Bovendien zou de 72-jarige vrouw met haar rollator het slachtoffer in het nauw gedreven hebben. "Ik was helemaal in paniek, want ik zat in een hoekje en kon niet weg", zei ze op de zitting. Het meisje hield aan de feiten een hersenschudding over. De beklaagde beweerde dat A. zélf aan het haar van haar kleindochter trok. Toen de oma tussenbeide wilde komen, zou het slachtoffer zich tegen haar gekeerd hebben. "Ze heeft me uitgescholden voor hoer, maar ik heb zeker niet in haar aangezicht geslagen. Dat zijn grove leugens, ik zou dat nooit doen", verklaarde Annie C. op het proces. De verdediging vroeg dan ook de vrijspraak voor de vrouw, die nog een blanco strafblad heeft. De rechter doet uitspraak op 27 januari.