Obsessieve stalker krijgt duidelijke boodschap: “Stoppen of de cel in”

Redactie KW

“Het moet gedaan zijn je ex lastig te vallen of je vliegt de gevangenis in.” Die duidelijke boodschap kreeg een 41-jarige Georgiër uit Kortrijk vrijdag van de Kortrijkse strafrechter. De man stond er al voor de tweede keer terecht voor jarenlange stalking van zijn ex. Een eerdere veroordeling haalde niets uit.

Begin 2018 liep David G. een volledig voorwaardelijke celstraf van 8 maanden op omdat hij met de regelmaat van een klok zijn ex aan haar appartement aan het Louis Robbeplein in Kortrijk opzocht, lastig viel en zelfs slagen gaf. Hij moest zich laten begeleiden voor zijn alcohol- en agressieprobleem. Hij beloofde toen zijn ex met rust te laten en die voorwaarden op te volgen maar niets bleek minder waar. Gevolg: de klachten over belaging, spuwen, slagen, opduiken op plaatsen waar hij dat door een plaatsverbod van de burgemeester niet mocht,… stapelden zich op en de voorwaardelijke straf werd effectief.

Neusbreuk geslagen

Opnieuw zonder effect want de stalking blijft verder duren. Enkele weken geleden sloeg hij zijn ex nog een neusbreuk. Het zorgde voor de stevige waarschuwing van de rechter, die aan de obsessieve stalking een einde wil maken. De maximumstraf van twee jaar effectieve celstraf opleggen, is nauwelijks een oplossing omdat straffen onder de drie jaar niet meer achter de tralies van een gevangenis worden uitgevoerd. Daarom besliste de rechter om een psychiater aan te stellen die de geestestoestand van David G. moet onderzoeken. Blijkt daar een probleem dan kan hij eventueel gecolloqueerd worden. Het slachtoffer kreeg de raad bij problemen meteen de politie te verwittigen.

“En dan zal het parket niet aarzelen om je aanhouding door de onderzoeksrechter te vragen”, waarschuwde de rechter nog eens. David G. knikte en beloofde nogmaals zijn ex met rust te laten. Tegen 5 mei moet het resultaat van het onderzoek door de psychiater bekend zijn. “Hopelijk is mijn cliënte tegen die datum nog niet dood”, zuchtte de advocate van het slachtoffer. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.