Sinds 2015 zouden Carine B. en haar dochter Sherlyn D. zich schuldig gemaakt hebben aan een hele reeks feiten van oplichting. Ze worden ook verdacht van valsheid in geschrifte, bedrieglijk onvermogen en het wegmaken van in beslag genomen goederen. Bij zogezegde transacties in de immobiliënsector zouden ze steevast voorschotten en commissies achterovergedrukt hebben. Ook via tweedehandswebsites zouden ze feiten gepleegd hebben.

1 miljoen euro, 60 gedupeerden

In totaal zou met de oplichtingen minstens een miljoen euro gemoeid zijn. In het dossier waren al 34 gedupeerden geregistreerd, maar het parket deed na hun arrestatie een oproep aan alle mogelijke slachtoffers om zich alsnog te melden bij de politie. De volgende dagen belden al heel wat gedupeerden naar de politie van de zone Damme/Knokke-Heist en naar het kabinet van de onderzoeksrechter. In totaal gaat het nu om ongeveer 60 gedupeerden.

De verschijning van Carine B. werd op vraag van de verdediging uitgesteld naar de zitting van vrijdagochtend. Vanaf 1 juli kan de vrouw immers terecht in een opvanghuis in Oostende. Haar advocaat Mathieu Langerock bepleitte daarom een vrijlating onder voorwaarden, maar ving dus bot bij de raadkamer. De verdediging kan nog beroep aantekenen tegen de beslissing, in dat geval zal de KI in Gent binnen twee weken de knoop moeten doorhakken.

(Belga)

Sinds 2015 zouden Carine B. en haar dochter Sherlyn D. zich schuldig gemaakt hebben aan een hele reeks feiten van oplichting. Ze worden ook verdacht van valsheid in geschrifte, bedrieglijk onvermogen en het wegmaken van in beslag genomen goederen. Bij zogezegde transacties in de immobiliënsector zouden ze steevast voorschotten en commissies achterovergedrukt hebben. Ook via tweedehandswebsites zouden ze feiten gepleegd hebben.In totaal zou met de oplichtingen minstens een miljoen euro gemoeid zijn. In het dossier waren al 34 gedupeerden geregistreerd, maar het parket deed na hun arrestatie een oproep aan alle mogelijke slachtoffers om zich alsnog te melden bij de politie. De volgende dagen belden al heel wat gedupeerden naar de politie van de zone Damme/Knokke-Heist en naar het kabinet van de onderzoeksrechter. In totaal gaat het nu om ongeveer 60 gedupeerden.De verschijning van Carine B. werd op vraag van de verdediging uitgesteld naar de zitting van vrijdagochtend. Vanaf 1 juli kan de vrouw immers terecht in een opvanghuis in Oostende. Haar advocaat Mathieu Langerock bepleitte daarom een vrijlating onder voorwaarden, maar ving dus bot bij de raadkamer. De verdediging kan nog beroep aantekenen tegen de beslissing, in dat geval zal de KI in Gent binnen twee weken de knoop moeten doorhakken.(Belga)