Notoire oplichtster krijgt acht maanden cel voor flessentrekkerij in Brugse hotels

© Getty Images
Redactie KW

Notoir oplichtster Elisabeth C. heeft acht maanden effectieve celstraf gekregen voor flessentrekkerij in drie Brugse hotels. De vrouw deed zich tegoed aan roomservice en champagne, maar de gepeperde rekeningen liet ze onbetaald achter. Ze stuurde haar kat naar de Brugse correctionele rechtbank.

Op 23 september 2017 stapte Elisabeth C. met haar gevolg het Brugse viersterrenhotel Prinsenhof binnen. Ze had meerdere kamers geboekt, zogezegd om haar evenementen- en cateringbureau te promoten tijdens het culinair evenement Kookeet. Het gezelschap maakte drie dagen lang gretig gebruik van roomservice en liet de champagne rijkelijk vloeien. Na afloop zwaaide C. met een bankdocument dat moest aantonen dat de rekening van 3.400 euro betaald was. Maar dat bleek niet zo te zijn. “We konden de vrouw nog bereiken op haar telefoon“, verduidelijkt Thierry Lemahieu van hotel Prinsenhof.

“Ze beweerde dat er iets misgelopen was bij de bank. Maar het document dat ze had voorgelegd bleek vals te zijn. Op onze latere telefoons en mails kwam geen reactie meer.” Hotel Prinsenhof kreeg dinsdag van de rechter een schadevergoeding van 3.400 euro toegekend. Nog twee andere Brugse hotels werden door Elisabeth C. opgelicht. Zo liet ze halfweg oktober 2017 een rekening van 1.700 euro onbetaald achter in hotel Heritage. Elisabeth C. is geen onbekende voor het gerecht. Met haar malafide Gentse evenementen- en cateringbureau Fabulously Delicious lichtte ze intussen al talrijke mensen op. Ook bij de parketten van Mechelen en Antwerpen zijn er zaken hangende.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier