Notoire Brugse vuilniszakkendief krijgt jaar effectieve celstraf

(iStock)
Redactie KW

Een 42-jarige Bruggeling heeft in de Brugse strafrechtbank een jaar effectieve celstraf gekregen voor een reeks winkeldiefstallen.

Het openbaar ministerie had twee jaar cel gevorderd voor Gunther V., die niet kwam opdagen voor het proces. Tussen januari 2018 en februari 2019 ging V. zeven keer aan de haal met rollen vuilniszakken in Colruyt-filialen in Zedelgem, Maldegem en Blankenberge. Die verkocht hij telkens door op straat. Hij werd verdacht van nog een achtste diefstal van vuilniszakken, maar die achtte de rechter niet bewezen.

Daarnaast moest V. zich ook nog verantwoorden voor een viertal diefstallen bij Carrefour en Media Markt in Brugge. Hij stal onder meer een PlayStation 4 en een iPad. De man werd in het verleden al meermaals veroordeeld voor diefstallen van vuilniszakken. Hij kreeg ook al eens acht jaar cel voor een overval en eind 2017 kreeg hij 200 uur werkstraf voor een dolle achtervolging op de E40. Met zijn tweejarige dochtertje op de passagierszetel haalde hij toen snelheden tot 180 kilometer per uur. In Aalter reed hij door een blokkade en konden twee agenten ternauwernood wegspringen. Pas in Zwijnaarde kon hij klemgereden worden. De feiten kaderden in familiale moeilijkheden.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier