Nog eens vier jaar cel voor onverbeterlijke automobilist met levenslang rijverbod

© Getty Images/EyeEm
Redactie KW

Een 48-jarige man uit Bissegem (Kortrijk) die ondanks tal van levenslange rijverboden maar blijft achter het stuur kruipen, is door de Kortrijkse politierechter veroordeeld tot vier jaar effectieve celstraf en nog maar eens een dubbel levenslang rijverbod. Vorig jaar kreeg hij al 3,5 jaar effectieve celstraf, een vierdubbel levenslang rijverbod en een boete van ruim 30.000 euro.

De veroordeling van oktober vorig jaar maakte blijkbaar weinig indruk op Franky Dedrie. Hij is geen onbekende op de politierechtbank. Op zijn conto prijken ondertussen ruim twintig veroordelingen. Vaak voor dronken sturen, vluchtmisdrijf of sturen zonder rijbewijs. Al meer dan tien jaar mag hij door verschillende rijverboden niet meer met de wagen rijden maar telkens opnieuw bezondigt hij zich. Het gebeurde ooit zelfs eens voor het oog van de camera’s van het VTM-programma ‘De Zware Voet’ dat hij op de Kortrijkse ring een ongeval veroorzaakte en gewoon verder reed, tot hij wat verderop dronken tot stilstand kon worden gebracht.

Zelfs drie jaar celstraf, twee keer een levenslang rijverbod, en tienduizenden euro boetes schrokken hem niet af om opnieuw achter het stuur te kruipen. Integendeel, de geschiedenis herhaalde zich nadien want ook de 3,5 jaar celstraf en vierdubbel levenslang rijverbod van vorig jaar schrokken hem niet af. Op 2 januari zat hij achter het stuur van de wagen van zijn echtgenote toen hij dronken een aanrijding met stoffelijke schade veroorzaakte. Dedrie vond het niet nodig om zich voor de politierechter te komen verantwoorden. Zijn partner Tanja P. (44) deed dat wel. Ook zij deelt altijd in de brokken omdat ze Dedrie met de wagen laat rijden. Volgens haar advocaat omdat ze geen neen kan zeggen zonder slagen te krijgen. “Verkoop dan de wagen“, gaf de politierechter als wijze raad mee. Hij gaf haar een boete van 8.000 euro.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier