Nog een maand cel voor zoon die vader neerstak in Boezinge

Op de foto zien we de woning waar de feiten plaatsvonden. © LK
Laurens Kindt

Cedric V., de jongeman die vorige donderdag zijn eigen vader dood stak met een mes in Boezinge, blijft minstens nog een maand in de cel. Dat heeft de raadkamer in Ieper beslist.

Wat er zich die dag precies heeft afgespeeld, blijft voorlopig een raadsel. Ghislain V. (56), een gekende bouwaannemer uit Elverdinge, was die dag gaan helpen bij de verbouwing van het huis van zijn zoon Cedric in de Molenstraat in Boezinge. Op een bepaald moment tijdens de bloedhete namiddag raakten de gemoederen tussen vader en zoon zodanig verhit dat de zoon een mes nam en zijn vader verscheidene messteken toebracht.

Ghislain V. strompelde naar buiten, in de richting van zijn bestelwagen, maar zeeg er neer. Alle hulp voor de man kwam te laat. Zoon Cedric V. werd meteen gearresteerd maar moest door de politie eerst naar het ziekenhuis overgebracht worden. “Hij was zodanig in shock door hetgeen gebeurd was dat men hem medicatie moest toenemen om te kalmeren”, zegt zijn advocate Kelly Decaluwé.

Vandaag (dinsdag, red.) verscheen Cedric V. voor de raadkamer in Ieper. Die besliste in een korte zitting van amper enkele minuten dat de jongeman nog minstens een maand in de cel moet blijven. “Alle onderzoeksvragen zijn uitgestuurd, het is nu wachten op de resultaten daarvan. Pas dan zal duidelijk worden wat er zich die dag precies heeft afgespeeld. Mijn cliënt kan zelf nog maar amper beseffen wat er gebeurd is. Als hij over de feiten nadenkt, wordt hij zodanig emotioneel dat hij er voorlopig niet in slaagt om gedetailleerde verklaringen af te leggen. Hij zal dus binnenkort ook nog opnieuw verhoord moeten worden. Tot op vandaag krijgt hij medicatie om te kunnen kalmeren”, besluit de advocate.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier