Nigerianen hacken e-mail van Izegems OCMW-voorzitter Marc Vanlerberghe

Redactie KW

Alle contacten in het adresboek van het mailadres van Marc Vanlerberghe (SP.A) vonden dinsdagochtend een vreemd berichtje in hun mailbox. Ze kregen de vraag om de OCMW-voorzitter 1.000 euro op te sturen, want hij zat vast in Cyprus. Zijn mail-account bleek gehackt vanuit Nigeria.

Liefst 1.850 contactpersonen kregen afgelopen dinsdag een mailtje van Marc Vanlerberghes persoonlijk mailadres. Ook onze fotograaf Jos Bogaerts. “Ik kreeg te lezen dat Marc al zijn documenten gestolen was”, zegt hij. “De Belgische ambassade wilde hem helpen om thuis te raken, maar hij had 1.000 euro nodig. Ik wilde Marc helpen, maar na een tweede mailtje rook ik onraad. Ik nam contact op met het stadhuis van Izegem en kreeg te horen dat Marc het schepencollege aan het bijwonen was.”

Marc Vanlerberghe moest toch even slikken toen hij de feiten vernam. “Na onderzoek bleek dat mijn account gehackt was vanuit Nigeria”, zegt hij. “Gelukkig raakte alles snel opgelost en ik heb nog geen weet van mensen die effectief 1.000 euro hebben overgemaakt. Maar ik dien sowieso klacht tegen onbekenden in.”

(PVH)

Lees hierover meer in Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Izegem en Roeselare.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.