Het parket had in eerste instantie een negatief advies gegeven toen de Nigeriaan met de vrouw wilde gaan samenwonen. Maar tijdens het daaropvolgende gesprek met de burgemeester wist het koppel hem blijkbaar toch te overtuigen van hun goede bedoelingen.

"Achteraf bleek dat de situatie toch niet helemaal koosjer was", aldus procureur Frank Demeester. De vrouw uit Lendelede zou immers het slachtoffer geworden zijn van fysiek geweld en diefstal. Naar eigen zeggen had de vrouw wel degelijk gevoelens voor de beklaagde, maar besefte ze pas later dat hij niet oprecht was.

Het verblijfsrecht van de Nigeriaan werd ondertussen al ingetrokken door de Dienst Vreemdelingenzaken.

De rechter doet uitspraak op 26 oktober.

(Belga)

Het parket had in eerste instantie een negatief advies gegeven toen de Nigeriaan met de vrouw wilde gaan samenwonen. Maar tijdens het daaropvolgende gesprek met de burgemeester wist het koppel hem blijkbaar toch te overtuigen van hun goede bedoelingen. "Achteraf bleek dat de situatie toch niet helemaal koosjer was", aldus procureur Frank Demeester. De vrouw uit Lendelede zou immers het slachtoffer geworden zijn van fysiek geweld en diefstal. Naar eigen zeggen had de vrouw wel degelijk gevoelens voor de beklaagde, maar besefte ze pas later dat hij niet oprecht was. Het verblijfsrecht van de Nigeriaan werd ondertussen al ingetrokken door de Dienst Vreemdelingenzaken.De rechter doet uitspraak op 26 oktober.(Belga)