Nieuwe wending in burenmoord: “Pieter V. is al jaren in psychiatrische behandeling”

Pieter V. legde al volledige bekentenissen af. © gf
Redactie KW

Pieter V. (30), de man die zijn buurman Freddy Pissonnier (72) doodstak in zijn tuin in Zonnebeke, is al jaren in psychiatrische behandeling. “Hij kan niet tegen lawaai”, bevestigt een familielid van de dader.

Toen Freddy Pissonnier vorige week donderdag voor de zoveelste keer loeiharde muziek opzette en zo de hele buurt op stelten zette, sloegen de stoppen bij de dertiger door. Hij stak zijn buurman dood en belde vervolgens zelf de hulpdiensten, waarna hij op een bankje wachtte op de politie. De raadkamer besliste dinsdag al om zijn aanhouding met een maand te verlengen. Pieter V. legde al volledige bekentenissen af. Ondertussen blijft hij in de gevangenis in Brugge. Volgende maand verschijnt hij opnieuw voor de raadkamer.

In de tuin van dit huis van Freddy Pissonnier speelde de moord zich af.
In de tuin van dit huis van Freddy Pissonnier speelde de moord zich af.© foto ZB

Het onderzoek gaat ondertussen voort. Zo volgt er binnenkort een uitgebreid buurtonderzoek. Het gerecht stelde ook een toxicoloog aan om te onderzoeken of de man niet onder invloed was op het moment van de feiten. Er zal ook een psychiater aangesteld worden om de dader uitgebreid te onderzoeken. “Pieter is al jaren in psychiatrische behandeling en stond ook nu nog onder toezicht van het Heilig Hartziekenhuis“, klinkt het bij de familie van Pieter V. “De problemen zijn begonnen toen zijn moeder dertien jaar geleden overleden is. Dat heeft hem enorm van streek gemaakt. Hij sukkelde van de ene miserie in de andere. Een van de gevolgen was ook dat hij totaal niet tegen lawaai kon. Agressief heb ik hem nooit geweten. Wat er hem bezield heeft, is voor mij dan ook een raadsel. Maar hij blijft familie en we zullen hem niet laten vallen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier