Nieuwe tafelschuimster krijgt zes maanden cel

Redactie KW

Een 56-jarige vrouw is door de Brugse correctionele rechtbank veroordeeld tot zes maanden effectieve gevangenisstraf voor acht feiten van afzetterij. Maria L. ging steeds eten en drinken, maar bleek de rekening nooit te kunnen betalen. Het openbaar ministerie had twaalf maanden cel gevorderd, maar de rechter besloot alle dossiers samen te nemen. Daardoor was zes maanden de maximumstraf.

De beklaagde werd half juni tot een voorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld voor een reeks eerdere feiten van diefstal en afzetterij. Daardoor mocht ze de gevangenis verlaten, maar onmiddellijk sloeg ze opnieuw aan het tafelschuimen. Tussen 28 juni en 1 juli liep ze niet minder dan vijf keer in Oostende en een keer in Nieuwpoort tegen de lamp. Ook op 19 juli en 6 augustus in Brugge pleegde ze identieke feiten. L. nuttigde onder andere een slaatje met geitenkaas, een irish coffee en heel wat witte wijntjes.

De zaak doet denken aan het verhaal van Nadine W., de zogenoemde “schrik van de kusthoreca”. De nieuwe tafelschuimster Maria L. is echter eigenlijk al veel langer bezig, met zelfs feiten uit 1999. “Mevrouw is een veelpleger die al talloze jaren de kluit bedriegt. Dit is een verregaande vorm van asociaal gedrag”, aldus procureur Mike Vanneste.

Sinds 14 augustus zit Maria L. trouwens opnieuw in voorhechtenis, voor het stelen van drank in een supermarkt aan het station van Brugge. Dat dossier wordt later behandeld.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier