De beklaagde werd half juni tot een voorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld voor een reeks eerdere feiten van diefstal en afzetterij. Daardoor mocht ze de gevangenis verlaten, maar onmiddellijk sloeg ze opnieuw aan het tafelschuimen. Tussen 28 juni en 1 juli liep ze niet minder dan vijf keer in Oostende en een keer in Nieuwpoort tegen de lamp. Ook op 19 juli en 6 augustus in Brugge pleegde ze identieke feiten. L. nuttigde onder andere een slaatje met geitenkaas, een irish coffee en heel wat witte wijntjes.

De zaak doet denken aan het verhaal van Nadine W., de zogenoemde "schrik van de kusthoreca". De nieuwe tafelschuimster Maria L. is echter eigenlijk al veel langer bezig, met zelfs feiten uit 1999. "Mevrouw is een veelpleger die al talloze jaren de kluit bedriegt. Dit is een verregaande vorm van asociaal gedrag", aldus procureur Mike Vanneste.

Sinds 14 augustus zit Maria L. trouwens opnieuw in voorhechtenis, voor het stelen van drank in een supermarkt aan het station van Brugge. Dat dossier wordt later behandeld.

(BELGA)

De beklaagde werd half juni tot een voorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld voor een reeks eerdere feiten van diefstal en afzetterij. Daardoor mocht ze de gevangenis verlaten, maar onmiddellijk sloeg ze opnieuw aan het tafelschuimen. Tussen 28 juni en 1 juli liep ze niet minder dan vijf keer in Oostende en een keer in Nieuwpoort tegen de lamp. Ook op 19 juli en 6 augustus in Brugge pleegde ze identieke feiten. L. nuttigde onder andere een slaatje met geitenkaas, een irish coffee en heel wat witte wijntjes.De zaak doet denken aan het verhaal van Nadine W., de zogenoemde "schrik van de kusthoreca". De nieuwe tafelschuimster Maria L. is echter eigenlijk al veel langer bezig, met zelfs feiten uit 1999. "Mevrouw is een veelpleger die al talloze jaren de kluit bedriegt. Dit is een verregaande vorm van asociaal gedrag", aldus procureur Mike Vanneste.Sinds 14 augustus zit Maria L. trouwens opnieuw in voorhechtenis, voor het stelen van drank in een supermarkt aan het station van Brugge. Dat dossier wordt later behandeld.(BELGA)